Stado Lwiej Ziemi

Stado Lwiej Ziemi

Nie jesteś zalogowany na forum.

Ogłoszenie

#1 2023-09-09 19:15

Mizani_Ash
Weteran
Data rejestracji: 2022-12-27
Liczba postów: 42

Król Lew 4. Nowa nadzieja

//Przepraszam za tak krótki rozdział, następny będzie dłuższy//
Wstęp
Na skraju dżungli siedziała sobie para gepardów. Powoli na niebie wschodziły gwiazdy i księżyc. Wiatr ostro pomiatał małymi gałązkami drzew. Pod jego wpływem ptaki przestały śpiewać. Zaczęły wlatywać do swoich gniazd. Do  stada dołączyła młoda zebra bardzo niezadowolona z pogody. Zaczął padać deszcz. Dla tych dwóch gepardów ta aura w dużym stopniu odzwierciedlała ich nastrój.

-Dlaczego tak się stało!-rozpaczał młody drapieżnik nad martwym ciałem -Gdyby nie te lwy ona by żyła! Wtedy byłoby lepiej!

-Przecież wiadomo, że Mufasa był lepszym władcą!Simba to.. to ..ZDRAJCA!-wykrzyknęła jego siostra

-Ciągle nie mogę się z tym pogodzić. Z jej stratą. Pamiętam jak jeszcze niedawno  z nami dzieliła się zdobyczą-szepnął jej brat

-Opowiadała nam bajki na dobranoc. Pocieszała, uczyła polowania. Za co los nas jej pozbawił? - przez chwilę się zamyśliła i nagle zalała ją wściekłość-Do diabła! Dlaczego my tu stoimy jak dwa kołki zamiast robić porządek!?

-Zdaję sobie z tego sprawę z mojej bezużyteczności, ja kiedyś to naprawię-obiecało owe zwierzę. Następnie po raz ostatni spojrzał na trawę w miejsce martwej towarzyszki i razem z siostrą zaczęli ciągnąć w stronę wąwozu. Na miejscu ciało wepchnęli w bezkresną otchłań. Widząc to, sępy zgromadziły się nad padliną. Ulen odeszła w dal, pomiędzy trawy. Jej zlepiona, jasna sierść odznaczała się na tle otoczenia. Natomiast drugi gepard patrzył na nadlatujące ptaki w kanionie. Przybywało ich coraz więcej i więcej. Po jego policzku spłynęła łza. Po chwili cały wodospad.
- Ja matko, przepraszam- wycharczał z trudem- Obiecuję, że rodzinę Simby spotka kara. Będą o tobie pamiętać jego dzieci, wnuki, prawnuki! Wszystkie pokolenia jego rodu będą żałować, że się urodziły! Następnie walnął w drzewo, piorun.

Wojownicy, Zaginione miasta, Igrzyska Śmierci i Król Lew to miłość mojego życia

#2 2023-09-10 23:40

Ibilis
Administrator
Data rejestracji: 2010-10-16
Liczba postów: 6,314

Odp: Król Lew 4. Nowa nadzieja

Chyba Ci się troszkę formatowanie popsuło - przykładowo ostatnie zdanie (o piorunie uderzającym w drzewo) wygląda jak kontynuacja wypowiedzi drugiego geparda.
Może wygodniej by Ci było pisać jak w dramacie:
Bohater 1: Wypowiedź
Bohater 2: Wypowiedź
Opis sceny.

Avatar by  MadKakerlaken madkakerlaken.png

#3 2023-09-11 18:07

Mizani_Ash
Weteran

Dzięki za zwrócenie mi uwagi na ten dialog z piorunem, wcześniej tego nie zauważyłam.

#4 2023-09-15 20:34

Kiara 0
Administrator
Data rejestracji: 2007-02-04
Liczba postów: 6,558

Zawiązanie akcji jest spoko, zobaczymy co dalej. :) Proponuję - nie bój się złożonych zdań. Kilkanaście pierwszych wygląda na zbyt krótkie ;)

793wMmt.gif R11oDMXt.jpg
Refreshed Queen has returned!

#5 2023-09-26 22:23

Ibilis
Administrator
Data rejestracji: 2010-10-16
Liczba postów: 6,314

I jak tam, piszesz drugi rozdział? :)

Avatar by  MadKakerlaken madkakerlaken.png

#6 2023-09-26 23:29

Krävariss
Użytkownik
Data rejestracji: 2021-12-10
Liczba postów: 12

Też jestem ciekawa co takiego zrobił Simba, że gepardy straciły swoją matkę :D Zacieram rączki na dramy

They called me stupid, so I focused my entire energy and attention span, which is like 10 minutes, to learn how to play the flute. It didn't do anything and they still think I'm stupid, but I can play the flute now.

#7 2023-10-03 15:37

Mizani_Ash
Weteran

Jeśli chodzi o kolejny rozdział to najprawdopodobniej w przeciągu dwóch tygodni się pojawi. Jest mi miło, że ktoś jest zainteresowany tą historią ::D

Zalogowani użytkownicy przeglądający ten wątek: 0, goście: 1
[Bot] CCBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB
Modified by Visman