Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Bardzo fajna gierka na PS2, muszę powiedzieć że nie lubię gier jRPG ale ta mi spodobała....
Oto połączenie dwóch światów: animacji firmowanych od dziesiątków lat nazwiskiem Walta Disneya oraz uniwersum „Final Fantasy”, genialnej serii gier wideo. W ten sposób, na gruncie rozrywki i popkultury, Ameryka spotyka się z Japonią.Główną postacią nadal jest Sora, młody chłopiec, który wraz ze swymi baśniowymi towarzyszami: magiem Donaldem i rycerzem Goofym (a także Myszką Mickey) próbuje ocalić kolejne światy przed inwazją pozbawionych serc złych cieni. Wydawało się, że stwory te, zwane Bezlitosnymi (Heartless), zostały pokonane w pierwszej części. Teraz jednak odradzają się za sprawą tajemniczej, złowrogiej postaci, ukrywającej swe prawdziwe oblicze pod bandażami mumii.
Ale jest jeszcze jeden powód dla którego pisze o tej grze....
Króla Lwa nie mogło zabraknąć
„Sharingan no hontou no chikara ga… kono Uchiha Madara no chikara ga!”
Obok Gran Turismo 4 i kolejnych części Spyro, jest to jedyna z tych gier w które chciałbym zagrać na PS2. Prawdopodobnie do tego nigdy nie dojdzie, gdyż nie widzi mi sie kupowania PS2 (a tym bardziej PS3, no chyba ze któs mi da w spadku te konsole), choć nie wykluczam że sięgnę do nielubianych przeze mnie emulatorów.
Można coś więcej na temat tej gry - czy to typowa bijatyka (cos w stylu tekken), czy ma też jakieś inne elementy? Wiem, ze to troche głupie pytanie, ale nie chce mi sie tego szukać, wole poznać bezposrednie opinie :].
Jest to JRPG a więc taki bardziej Gothic, chodzenie i wypełnianie jakichś zadań a potem boss.
Ah, rzeczywiście - przeczytałem ze jRPG, ale piszac post zapomniałem o tym . W sumie RPG tez nie należy do moich ulubionych gatunków, ale przełamuję się grając w FF, albo w Vagrant Story (do której raczej się przymierzam, niż gram).
Niezła gra.
//Pisz dłuższe posty, zdania zaczynaj wielką literą i kończ je kropką! ~Nit//
Kto nigdy nie odchodził,nie wie jak to jest zostać....
Ciekawie wygląda, ale istnieje wersja dla Xbox-a 360, czy zostają mi emulatory na pc?
Ostatnio edytowany przez Niub (2012-02-23 14:46)
Pusto.
Niestety na Xboxa niema, sam bym pograł bo nie lubię tego pada od PS2 ale co zrobić... więc chyba zostają emulatory na szczęście mam PS2 i ten nieznośny pad którego tak nie lubię xD
Samburu , a znasz jakieś gry o królu lwie na pc ?
Kto nigdy nie odchodził,nie wie jak to jest zostać....
Oglądałam kiedyś film o tej grze, ale niestety nie posiadam PS2, więc nie mogę zagrać.
ZAPRASZAM!
Życie to ciągłe zmiany...
I to jest piękna gra. Długa, trudna (ale tylko na proudzie), ciekawa fabuła i oczywiście Król Lew
Nie grałam w żadną z częsci, ani też w Final Fantasy, ale i tak miałam fazę kiedy kombinowałam jak zdobyć i zemulować KH na PC. Niestety pomysł upadł ze względu iż mój staruszek ma już 10 wiosen i mało co nowego na nim chodzi.
A na PlayStation na razie nie mam zapatrywań.
Strony: 1