Nie jesteś zalogowany na forum.
To co teraz robimy staruchu?
Rawr!
Nie wiem, masz jakiś... podrostku?
//xd ciekawe na jakich przezwiskach się skończy //
Dobra, dziadku i smarkaczu. *wtrąciła* Skończcie te rozmowy i lepiej zastanówmy się co dalej i gdzie nas wyrzuciło. Tak tylko przypominam, że niedawno była powódź i film mi się urwał kiedy próbowałam wleźć na brzeg... Wy też tak mieliście?
Tak... też mi się urwał :-/ To jednak dziwne... dopiero co była powódź... a wszędzie grunt aż popękany od gorąca...
*ziemia na której leżała, wcześniej wilgotna, teraz sucha była jak skorupa. Przełknęła ślinę* Ja chyba wolę powódź...
jeszcze kilka dni temu byłabyś innego zdania ... ale jak wolisz powódź to da się załatwić...
Nieee... jak można załatwić powódź to ja bym prosił raczej o drobną mżawkę
Rawr!
Niestety... ale tu albo jest bagno... albo powódź... albo susza... i chyba znowu zaczyna padać... *Czuje pojedyncze krople na grzbiecie, jest ich coraz więcej.*
* Patrzy w niebo.*
-Uciekajmy , zaleje nas !
Czy ja wiem, czy zaleje. *mruknęła patrząc w niebo* To drobne krople.
*Zaczyna padać coraz mocniejszy deszcz.*
Ehm... *z przekory* Ale to za mało żeby mnie ruszyć!
*Zaczyna jak na złość padać coraz mocniejszy deszcz... z gradem.*
No dooobrze... Poddaję się.. *burknęła, jakby pogoda ją rozumiała*
*Grad ustał... ale deszcz niestety nie...*
No teraz sienie poddam, nie porwie nas żadna powódź!
*Przedwieczny Ołówek znów pokazał swą moc:
obrysowała wielki prostokąt na ziemi, po czym jego wnętrze starła gumką - pojawił się wydrążony prostopadłościan tworząc dziurę głęboką na metr.
Następnie zamalowała ową dziurę - pojawił się wielki blat z kamienia wystający ponad grunt na pół metra z dziurą w środku.
Podeszła zruszyła ziemię, już wilgotną dzięki pierwszemu deszczowi, i wrzuciła ziarno palmy wyjęte z grzywki.*\
jakoś się tam zapałętało... ^_^
/Nie zmieniam faktu, że będą wciąż pojawiać się powodzie i susze, jednak takie kamienne schronienie ochroni tych, którzy pragną pozostac w temacie i nie musieć walczyć o życie :-) /
*wpakowuje się do środka* Ha! Ale fajnie!
*Spojrzała z nadzieją na ziarnko.* Cóż, poczekamy pewnie jeszcze kilkanaście powodzi, nim zacznie rosnąć - wtedy będzie też chronić przed deszczem ^_^
A nie można mu dać jakiś magicznych witaminek żeby tak podrosło? ^_^
Rawr!
No... niby można... Kiar, masz w tej grzywce jakieś witaminki dla palmy?
//hej no to nie S xDD//
Witaminki? Magiczne? :O To coś takiego istnieje?
Nie wiem... ale na pewno by się przydało...
Masz bujną wyobraźnię, Ib. *stwierdziła*
Masz chyba rację... bezustannie wierzę w coś co jest zupełnie nieprawdopodobne... jak to, że Ziemia jest okrągła, że to Ziemia krąży wokół Słońca, że gwiazdy to płonące kule gazowe oddalone o miliony mil...
O czym ty gadasz? *pokręciła głową* Chyba ci woda zaszkodziła.
Chyba tak... *Krzywo się uśmiechnął...*
*przyłożyła mu łapę do czoła* No ale to tylko rozbuchana wyobraźnia.
A już się bałem, że to coś poważnego...
*rozejrzała się* Dobrze, ale ktoś wie gdzie w ogóle jesteśmy? Tzn wiem, że na Bagnach, ale chyba trochę daleko mamy do domu. :-/
No właśnie ja nie bardzo wiem co to dokładnie za miejsce... :-/