Nie jesteś zalogowany na forum.
Cóż, czasem coś dłubię, to pomyślałem, że opublikuję swoje "dzieła" xD Są to w większości przeróbki screenów z filmów.
Avki dla Arii z Lwiej Przygody:
Wyłazi z ekranu jak w The Ring . A tak, wiem, słaby Po nim dowiedziałem się, jaki ma mieć kolor
Drugi z avków.
trzeci z kolei avek. Taki sobie.
czwarty, chyba najbardziej udany avek.
//piąty ma dopisek przez który wolę go ukazywać tylko na GG/PW //
Avek któey zrobiłem dla Swali:
Swala jest zUa muahahaah diabel
Cóż uważam, że przeróbka mi się dość udała.
Nie wiem jak Ib ale żadnymi sposobami nie uzyska się lepszego coloringu niż ręcznie więc tak to robię, jeśli obrazek jest kolorowy to przerabiam go na czarno-biały i na nowej warstwie daję kolorowanie ^^
Ostatni coloring najlepszy
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Dzięki za uznanie.
A to piąty avek dla Arii (bez dopisku ):
Ja w gimpie to robię. Najpierw usuwam tło. Potem zaznaczam (zaznaczanie linią) obszary które mają być ciemne. Następnie używam funkcji (zależnie od szukanego efektu) mnożenia, bądź koloru (w ołówku) i zamalowuję do uzyskania odcienia którego chcę uzyskać. Potem robię to samo z jasnymi obszarami (tylko na inny kolor xD). Kolejnym krokiem jest znalezienie miejsc, gdzie jest jakieś przebarwienie i ręczna zmiana koloru (plus rozmycie, by lepiej to miejsce wyglądało). Na koniec używam narzędzia rozmycia (krycie ok. 80% tempo ok 5%) w największej skali i przejeżdżam szybko po całym obrazie (szczególnie krawędzie). Potem zapisuję w png. (Może kiedyś dam screeny jak to robiłem).
Edit:
Przemalowałem avka Kam //Sorka Kora, spieszyłem się xD// z szarego na brązowy (ot, by pasował do jej wyglądu na Lwiej Przygodzie)
Jak ktoś ma jakąś prośbę, niech daje klatkę z filmu/dzieło ( w ostateczności, niech choć opisze jakoś tą klatkę, a spróbuję znaleźć) to spróbuję zrobić
Ostatnio edytowany przez Ibilis (2011-02-26 20:05)
Super Ib Szczególnie 4, 5, 2 i przedostatni ^^ Aria ma wygląd praktycznie jak Swala
P.S Ten ostatni to chyba dla Kam ;D
Ostatnio edytowany przez Kora (2011-02-26 20:02)
Dzięki za uznanie
Nie do końca, bo ma Nalę, a Swala Zirę
//Sorka jeszcze raz, spieszyłem się, już poprawiłem //
Nie no, ale jak Swal była NORMALNA to miała taki samo futro i w ogóle... Zaciekawiające... Jak stworzysz coś jeszcze Picasso, to dawaj
//Spoko, nie musisz przepraszać, wypadki się zdarzają //
Aaaaa... w tyyym sensie sorka, ale tamtego avka nie ja robiłem Jak coś zrobię, to dam. Jak ktoś ma jakąś prośbę, to mogę spróbować pomóc.
Edit: Zrobiłem kalendarz na marzec.
Ostatnio edytowany przez Ibilis (2011-02-27 20:17)
Fajnie całkiem wygląda, popraw cyferki pod linijkę.
Dzięki, a fakt, w poziomie były pod linijkę, zapomniałem w pionie -_-
Ostatnio edytowany przez Ibilis (2011-02-27 20:50)
Wersja poprawiona (sory, za tamtą, śpieszyłem się, niepotrzebnie Wam głowy zawracałem):
Gdzieś trzeba upchnąć ten kalendarzyk^^ Na tą główną stronę PunPortal SLZ by pasowało
Bardzo fajny! Bym sobie wydrukował gdybym tylko miał wystarczająco dużo kolorowego tuszu xD
Ostatnio edytowany przez Crusier (2011-02-27 21:03)
Jestę kucę kucowym sfinksę
Fajny kalendarz ale następny proszę znacznie jaśniejszy - przy jaśniejszych kolorach idzie mniej tuszu
Ib naprawde ładne przeróbki A kalendarz boskii
wężowa mama
Dzięki. Cieszę, się że Wam się podoba. Jaśniejszy? Pomyślę nad innym screenem, ten był na szybko . Kolejne miesiące? Potem coś wymyślę, ale (prawdopodobnie) dopiero w weekend
Tamta zła Swala jest świetna
Dzięki wielkie. Zauważyłem, że niemal zawsze krytykujesz coś i wytykasz błędy. U mnie nie ma, że tego nie zrobiłaś? Jaktak, to super.
Parę godzin posiedziałem w gimpie by zrobić karty do gry z KL:
http://rapidshare.com/files/451083664/Karty_KL.zip
Przykładowa karta (Królowa Pik):
Cóż, postacie są na kartach: Król, Królowa, Walet i na Jokerze.
A na pozostałych są ty,tylko symbole, ale by mi postaci nie starczyło
I tak:
Piki - Skaza (i Zła Ziemia)
Trefle - Hieny
Karo - Simba, Nala, Kovu
Kier - Mufasa, Sarabi, Simba (mały)
Joker - Kiara
Ostatnio edytowany przez Ibilis (2011-03-05 18:55)
Hmm.. nic nie obiecuję, siedziałem 4 godziny, by fajnie wyszło. Na razie więc sobie odpocznę, w przyszły weekend mi przypomnij, a jak będę miał czas, to zrobię.
Najlepsze jest "wyfrukować" w instrukcji xD Graty za włożoną pracę, choć mam jedną uwagę: nie jestem pewien czy dawanie rozmycia na łączeniach to dobry pomysł, ponieważ rzuca się w oczy.
Świetna praca Jak będę miał dobry, sztywny papier do druku i tusz (magneta) to sobie wydrukuję ^^
Ja bym na jokera dał Nukę zamiast Kiary, ale ona oczywiście jako księżniczka i główna postać KL2 musiała się tam znaleźć ^^
Cóż z rozmyciem na łączeniach nie byłem pewien, czy dać, ale nic lepszego mi do głowy nie przyszło, by na nich zrobić.
A za literówkę stokrotne sorry, po prostu się śpieszyłem do uploadu, a instrukcja była tylko dla tumanów, które nie załapią (nie no żartuję, dla tumanów byłby jeszcze opis jak włączyć komputer, podłączyć drukarkę itp...)
Edit: Nit, musiałem ją gdzieś dać, a waletem jest facet, więc (skoro królowe były zajęte) została Jokerem (do czego jej mina pasuje)
Edit2: A tak w ogóle, to cieszę się, że Wam się podoba
Ostatnio edytowany przez Ibilis (2011-03-05 19:12)
Co do sposobu wydruku to można by chyba jakoś w Wordzie zrobić, aby po włożeniu kartki odwrotnie wydrukowała się druga strona dokładnie tam gdzie trzeba :p
Taki sposób druku, to tylko na sztywnym papierze xD
Jak umiesz, to to zrób, przyda się bardzo