Nie jesteś zalogowany na forum.
Istotnie warto. Wiele się mówi, że Kopa był na końcu KL1, więc można go zaliczyć do filmowych postaci. Tylko, że podobno ten lewek na końcu to Fluffy... -_- Może to ta jedna i ta sama osoba?
Tak, to prawda i też tak myślę. Kopa kochał Vit. Uwielbiam tą parkę ^^
Heh, akurat ja się spotkałem z wersją, że nie Kopa (bo jak już Kiara 0 powiedziała, Zira zabiła Kopę), a Tanabi był razem z Vitani.
To ile Simba miał synów???? Ja nie znam do końca Tanabiego -_-
Cóż, widać nie póżnował zdaniem fanów. Tanabi (jeśli się nie mylę) występuje wyłącznie w fanfickach. (Pogodzenie śmierci Kopy z obrazkami Kopy i Vitani, przynajmniej tak mi się wydaje).
Ostatnio edytowany przez Ibilis (2010-12-30 18:34)
CO? zdziw To jeszcze lepiej... Jak dla mnie to po za Kopą i Kiarą nie było nikogo. Historia Kopy i Vitani bardzo mi się podoba....
Osobiście uwielbiam Kopę, dużo ciekawsza postać na potomka Simby niż Kiara
Aha - Kopa nie jest wyłącznie postacią z FanFiców, TLK6NA jest w pewnym stopniu oficjalna - była przecież w końcu wydana w formie papierowej i do kupienia w normalnych sklepach, więc właśnie wersję z TLK6NA należy brać za tą prawdziwą ;3
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
ja gdzieś w jakimś angielskim komiksie czytałam,że Kopa był pierworodnym synem Simby, potem była Kiara i tuż przed narodzinami Kiary Zira zabiła Kope i została za to wygnana
Ostatnio edytowany przez Sachara (2011-02-03 22:11)
MÓW MI RULON
NADMIAR CUKRU W KRWI I W MÓZGU
SACHARA OD SACHAROZY NIE OD PUSTYNI! NA MIŁOŚĆ BOSKĄ
MOJE DA
No, ja słyszałam tylko tą, która powiedziała Sachara. Nit, jak wyglądała wersja w TLK6NA
Najbardziej mnie zaciekawiło "Nala"s dare" Dzięki
TO bardzo możliwe. Dla mnie to tak: Po śmierci Skazy Simba wygnał Zirę, oraz jej dzieci. Potem ma z Nalą lwiątko, które nazywają Kopa. Zira dowiaduje się o Kopie. Tymczasem Kopa poznaje Vit. Zira zabija Kopę, a Vitani przechodzi już całkowicie na stronę matki.
No co do Kopy i Kiary to pomyślałam że mogą być tego 3 wersje:
- Najpierw urodził się Kopa, kiedy podrósł urodziła się Kiara
- Najpierw był Kopa, kiedy zginął (lub zaginął) urodziła się Kiara
- Kopa i Kiara byli bliźniakami. (Na DA są rysunki Kopy i Kiary, a oni wyglądają tak jak by byli w tym samym wieku - no, oczywiście nie zapominając że Kopa jest jednak starszy)
Kocham Cię Himsi...
Jestem za tą drugą wersją. Jak wiele osób sądzę, że Simba stał się taki opiekuńczy z powodu śmierci Kopy.
Coś ja za to jestem za 3 wersją, bo to dałoby się zgrać w czasie. Wtedy nie byłoby takiej przepaści między Kiarą a Vitani i Kovu. Zwłaszcza, że tak naprawdę lwiątka rodzą się nawet po 6 naraz (zwykle od 2 do 4), więc jedynaki są (moim zdaniem) mało prawdopodobne.
Simba był np. jedynakiem. Z resztą w bajce nie wszystko musi być jak w rl. Myślę (by wyjaśnić czasową przepaść) gdy Nala była w ciąży z Kiarą mogło dojść do wypadku z Kopą.
Ehh... czemu musieli ten KL2 zrobić z tyloma niedomówieniami... Nie mogli się trzymać tego TLK:6NA?
To prawda... I dlaczego fani robią aż tyle wersji...
Bo nie każdy się zgadza z opinią drugiego Akurat w przypadku fanów mi to nie przeszkadza, ale ilość niedomówień i niezgodności w KL2 - już bardzo.
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
No właśnie... Bo o ile w dziełach fanów mają prawo istnieć nieścisłości, to o tyle w filmie już nie powinny. A niektóre teorie z Kopą, jak choćby teoria nr. 2 (lub dla mnie nr. 3) są dosyć spójne, to przez różnicę zakończenia KL a początku KL2 i mnóstwo brakujących postaci z urwanymi (na początku) wątkami jak Zira Nuka (po części) i Kovu, który urodził się jak Skaza jeszcze żył. Pomijam również fakt, że Zira była żoną Skazy, ale ojcem jej dzieci był jakiś nieznany lew.
myślę, że Nuka i Vitani byli jego dziećmi...
Tym dziwniejsze jest, czemu Kovu jest wybrańcem, skoro był jedynie hmm... podrzutkiem. Ale kończmy ten OT, bo to temat o Kopie, a nie o genealogi potomstwa Ziry.
Fakt. Chociaż temat potomstwa Ziry jest najciekawszy i najmniej domówiony... Nieważne! Dla mnie to Kiara mogła się urodzić tuż przed śmiercią Kopy, lu tuż po jego śmierci...
Kiara - zgadzam sie w 100 % , ale na tablecie o wiele łatwiej się rysuje niż myszką (ja np. nie mam tabletu a sobie radzę ) Wersja Kati jest rzeczywiście prawdopodobna. Słyszałam też od innych fanek że Kopa ekhm. począł się w dżungli i gdy Nala pobiegła przed simbą na LS tak się zdenerwowała, że się stało. Kopa przyszedł na świat równo z zwycięstwem simby, a 2 dni przed tym Skaza dowiedział się, że Zira jest w ciąży z bliźniakami (Vit i Kovu)
sorki za lekki OT
MÓW MI RULON
NADMIAR CUKRU W KRWI I W MÓZGU
SACHARA OD SACHAROZY NIE OD PUSTYNI! NA MIŁOŚĆ BOSKĄ
MOJE DA