Nie jesteś zalogowany na forum.
Piszcie tu różne spostrzeżenia, zagadki, nie wyjaśnione sytuacje, które znaleźliście w filmie.
Może ja zacznę:
1. Kim jest ojciec Nali? Czyżby wszyskie lwiątka była dziećmi Musafy lub Skazy? A może inne lwy po prostu nie trzymały się razem ze stadem?
Co wy o tym myślicie??
2. Czy w stadzie, za czasów dzieciństwa Simby były tylko dwa lwiątka? Sądząc po liczbie lwic to chyba trochę mało...
3. Jest w filmie taki fragment gdy Zazu ma śpiewać Skazie (tuż przed sceną z kiełbasą:D).
Skaza nie chce słuchać pisenki "Jakże mały jest ten świat". Macie jakiś pomysł dlaczego?
Przecież nie z powodu Simby bo Skaza myśli, że on nie żyje (wątpie by hieny się przyznały, że nie wykonaly "zadania" jak należy). Czyżby jakiś uraz z dzieciństwa?
A jakie są wasze teorie o tych punktach?
Więcej akurat rzeczy nie przychodzi mi do głowy... :rolleyes:
Ja mam teorię co do 3:
Skaza nie lubi tej piosenki , bo jest zbyt wesoła , jak na mój gust , a Zazu śpiewał to takim jędzowatym głosem , że ja też nie chciałabym tego słuchać
Może...choć z tej sceny można by pomyśleć, że Skaza ma 5 lat (ludzkich). Ten głos: Tego nie chce słuchać!"
A pozostałe punkty?
taaak?
Ja zawsze myślałam, że to są lwice odpoczywające jak np. Sarabi i matka Nali (:D)
Chodzi o te zdjęcia??
"To zdjęcie pochodzi z galerii strony Mufasy i zostało udostępnione wyłącznie dla forum S.L.Z.
Zabrania się dalszego rozpowszechniania go pod adresami innymi niż http://forum.krollew.pl/ .
Nieprzestrzeganie umowy będzie karane banem."
Przecież to są dorosłe lwice!!
Porównaj z małym Simbą, a przecież on nie jest tak bardzo daleko...
Racja! Przecież małe lwiątka nie leżały by grzecznie odpoczywając...
P
1. Kim jest ojciec Nali? Czyżby wszystkie lwiątka była dziećmi Mufasy lub Skazy? A może inne lwy po prostu nie trzymały się razem ze stadem?
:rolleyes:
ja słyszałam,że (na serio) rozmnażać mogą się jedynie dominujące samce (po jednym na stado),a tym był tutaj Mufasa. Możliwe,że inne lwiątka przywędrowały do stada...
a a słyszałam że w jednym stadzie jest zwykle jeden tylko lew...... może to nasze stado jest wyjątkowe??
napisz co może w: Dla forumowiczów :-o
Chęetnie pomogę....
o a jakim my to ciągle nawijamy... znasz jakieś inne?? z TLK oczywiście....
Ostatnio edytowany przez monilip (2007-03-17 10:58)
ale ono jest z TLK2
cóż..... każdy ma swoje zdanie
OOOPS! Moderator ryknął, by wracać do tematu ;-)
Ech... No ok...to ja mam pytanie: jak to w końcu było z tym synem Simby? (Kopą, Tanabim, czy jak on tam miał ;-)) Czy to wymysł fanów KL, czy też istniał takowy lew? Zastanawiające jest to, iż Simba tak trzęsie się nad każdym krokiem Kiary i jest w stosunku do niej nadopiekuńczy, jakby wcześniej stracił juz jedno dziecko. Gdzieś w necie wyszukałam też opinię, iż prawdopodobnie lwiątkiem z ostatnich kadrów Króla Lwa I jest nie Kiara, lecz właśnie Kopa (Tanabi). Jak wy sądzicie?
You know it's sad but true!
hmmm....też słyszałam tą opinie... a raczej czytałam
Coś w tym jest.... np. w jedynce podczas ceremoni lwiątko jest prawie nie ruchomę i na początku dwójki Kiara "łapię" wiart....gdzieś w necie jst taka książeczka (niestedy nie po polsku - nigdy ta książka w "realu" nie została wydana w Polsce) i tam są opisane inne przygody Króla Lwa...chyba w sumei sześć czy jakoś tak...
I tam jest o Kopie...
Jeśli chcesz to mogę poszukać link i ci podać na PW....
Ostatnio edytowany przez Monilip (2007-04-09 19:13)
byłabym bardzo wdzięczna :-)
już się robi...
oto link:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kopa --- tu masz o Kopie, niestety po angielsku, nasza Wikipedia nie jest rozbudowana pod względem Króla Lwa....
niestety nie potrafię znaleść tych książeczek.... ale może mi się jeszcze dzisiaj uda!
A jak nie to jutro poszukam - w końcu nei idzię się do szkoły...
10.04, 08:38 ---> mam!!!
http://smg.photobucket.com/albums/v164/tintitys/tlk6na/
wszystkie sześć historyjek.....
nic tylko wziąść słownik i czytać....
Ostatnio edytowany przez Monilip (2007-04-10 07:38)
a a słyszałam że w jednym stadzie jest zwykle jeden tylko lew...... może to nasze stado jest wyjątkowe??
Zwykle jest , ale nie zawsze .Czasem są nawet cztery.
Kiedyś widziałam film przyrodniczy , w którym trzy lwy - przyjaciele wszędzie chodzili razem , byli samotnikami itd , a potem jakoś tam dostali się do stada lwów i tam byli
prędzej przed jego śmiercią...Zira wspominała, że Skaza życzył sobie żeby to Kovu odziedziczył po nim tytuł króla...więc pewnie miała kogoś na boku
ciekawa teoria....