Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2 3 Następna
O dzięki, jakoś nie mogłem ogarnąć tych mniej znanych postaci
Nmzc Tylko tak jak powiedziałam - dzieci Kiary i Kovu to prawdopodobmie wymysł jednej z fanek. Po prostu samo drzewo genealogiczne stało się popularne
Sygn by Laura-comics
"Va'esse deireádh aep eigean..."
"Jutro ruszę tam, w obcą stronę
Bojąc się, że znów zgubiłem cel.
Może wszystko jest już stracone
A może nie... A może nie..."
"Jutro ruszę tam, w inną stronę
Z wiarą, że choć raz nagrodzi mnie los.
I odzyskam myśli stracone
I jeszcze coś... Jeszcze to coś."
~Dżem
Hmm... Wracając do Kopy i powodu wydalenia, że tak się wyrażę, Ziry i reszty lwic z LZ...
Chwilę po scenie rozpoznania Kovu przez Kiarę ( wydarzenia po pożarze ) i ,,wystąpieniu " Rafikiego, Kovu prosi Simbę, aby przyjął go do stada.
Kovu : ,, Przyjmij mnie proszę do swego stada."
Simba : ,, Nie! Jesteś wyrzutkiem !"
Kovu : ,, Nie jestem już z nimi, odszedłem. Nie osądzaj mnie za to, czego nie popełniłem."
Zainteresowało mnie ostatnie zdanie.
Przychodzi mi na myśl, że powodem wygnania, mogłoby być faktycznie zabicie księcia Kopy przez Zirę, możliwe też jest, że lwica nie działała w pojedynkę, mogły jej pomóc lwicę z jej przyszłego stada, a Kovu nie brał w tym udziału, z racji tego, że był jeszcze mały.
To są jedynie moje domysły
,,Jestem człowiekiem, który jeśli mówi tak, to jest tak, jeśli mówi nie, to jest nie, a jeśli nie mówię nic, to albo nie mogę, albo nie chcę powiedzieć prawdy." - gen. Władysław Sikorski
Hm... ja też przyjęłam to tak jak Kiara 0 - Simba był przekonany że Kovu jest dokładnie taki sam jak Skaza. Chociaż jakby się tak teraz zastanowić... To w sumie Shad tez może mieć rację...
Sygn by Laura-comics
"Va'esse deireádh aep eigean..."
"Jutro ruszę tam, w obcą stronę
Bojąc się, że znów zgubiłem cel.
Może wszystko jest już stracone
A może nie... A może nie..."
"Jutro ruszę tam, w inną stronę
Z wiarą, że choć raz nagrodzi mnie los.
I odzyskam myśli stracone
I jeszcze coś... Jeszcze to coś."
~Dżem
Ja również uważam że chodziło o czyny Skazy. Ale po momencie kiedy Kiara i Kovu spotkali się po raz pierwszy Simba powiedział do Ziry:
" Wiesz jaka kara grozi za powrót na lwią ziemię"
Zira: Ale to dziecko nie! Rozumiem.Skoro musisz mieć ofiarę to proszę."
iI podsuwa Simbie Kovu. Uważam że w ten sposób w pewnym sensie znęcała się psychicznie nad Simbą, ponieważ ona zabiła Kopę a teraz podsuwała mu jej syna. Do tego wiedziała że Simba jest dobry i nie zabije Kovu. Simba potem powiedział:
" zabieraj się ty i on."
Ostatnio edytowany przez Kora (2010-09-07 18:13)
Muszę przyznać, że macie bardzo ciekawe poglądy na temat Kopy.
Ja nie wiem, co myśleć na jego temat. Trudno mi uwierzyć w coś (np. w jego śmierć z łapy Ziry) jeśli nie mam co do tego pewności. Bo według mnie Disney za bardzo nie zastanawiał się, dlaczego oni są wyrzutkami.Jednak.
-Raz już wygnałem was z Lwiej Ziemi - jak powiedział Simba. Można by się domyślać, dlaczego to zrobił, kto wie, czy to było przez zabicie jego syna Kopy, czy przez co innego. Możliwe również, że Disney nie wymyślił, czemu są wygnani.
Może i tak
Jak już napisałam - to są moje domysły i nie muszę mieć wcale racji
,,Jestem człowiekiem, który jeśli mówi tak, to jest tak, jeśli mówi nie, to jest nie, a jeśli nie mówię nic, to albo nie mogę, albo nie chcę powiedzieć prawdy." - gen. Władysław Sikorski
Zmienię temat ponieważ jest taka sprawa TLK którą nie mogę rozgryźć. Chodzi mi o Chumviego i Kulę. Oni są rodzeństwem czy przyjaciółmi? Dotego czy jeśli byli koleżeństwem to czy byli razem?
Ostatnio edytowany przez Kora (2010-09-08 13:43)
Tojo jest chyba najpopularniejszy z tej paczki lwiątek - ale moim ulubieńcem jest raczej Chumvi ^^
A moim Malka ^^
Ja także, najbardziej lubię Chumvi'ego
Według mnie, ma to ,, coś " ;>
Moim zdaniem SIMBA nie jest ładnym lwem... Malka czy Chumvi wyglądają 100 razy lepiej.
Mówta co chceta ale jako lwica byłabym zabujana po uszy w Malce. Ta grzywa. Te oczy. Mwah. xD Podoba mi się. A co do lwiczek, to Kula była jeszcze fajna.
'Nie jestem katem do wynajęcia, ani obrońcą sierot. Jestem wiedźminem'
' Rzygam swoim życiem. Rzygam swoim wstydem i poniżeniem. Rzygam swoim zaangażowaniem i odrzuceniem. Rzygam brakiem odwagi i nadgorliwością. Wyrzyguje siebie na świat'
Uważam tak samo jak Nhemea! Malka jest po prostu boski!!! :love:
Kora, od dzisiaj jesteś moim wrogiem nr 1 ! Maaalka jest MMMMÓÓÓÓÓÓÓÓÓOJJJJJ!!!
Nie, żart. Pozwolę Ci jeszcze żyć jakiś czas
Ostatnio edytowany przez Nhemea (2010-09-18 11:23)
' Rzygam swoim życiem. Rzygam swoim wstydem i poniżeniem. Rzygam swoim zaangażowaniem i odrzuceniem. Rzygam brakiem odwagi i nadgorliwością. Wyrzyguje siebie na świat'
He He! Zobaczymy! On lubi lwice z grzywkami ( taki jak Tama) a ja jestem nieziemsko do Tamy podobna ! Wynik jest już przesądzony moja droga! MUAHAHAHAHAHAHA :evilsmile:
Ostatnio edytowany przez Kora (2010-09-18 13:00)
Buahahaha. A ja myślałam ,że Tama to siostra Malki.
No co ty! Według wielu opinii byli razem!
Oooo a jak się nazywał ten komiks? :O
To był komiks "Simba's New Brother" i jest po polsku w naszym dziale tłumaczeń http://forum.krollew.pl/viewforum.php?id=45
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Hmm.. Chyba widziałam pierwszą planszę tego komiksu w necie...
Tak Chumvi był spoko,Tojo też.Lecz i ja nie wiem jaki był ich udział w filmie.
Cóż... Ja ich wszystkich tak jakby wkleiłam do filmu. A w sumie to do opowiadania. Na moim blogu. Jak coś adres w profilu.
"Trzeba dać z siebie wszystko i chcieć czegoś bardzo. Inaczej na pewno się nie uda..."
Zapraszam na www.lew--simba.blog.onet.pl !
Kiedy dorosnę... Chcę zmienić avatar!!!
Kto z Was uważa, że Chumvi to ojciec Kovu, łapa do góry
Strony: Poprzednia 1 2 3 Następna