Nie jesteś zalogowany na forum.
Olbrzymia seria, która często (z niewiadomych dla mnie powodów) przedstawiana jest jako przeciwnik Gwiezdnych Wojen.
Która seria jest waszą ulubioną i dlaczego?
Moja... mam sentyment do pierwszych dwóch serii (TOS i NG), po prostu te klimaty są niepowtarzalne.
Warto znać ten serial chociażby dlatego, że w popkulturze jest całe mnóstwo odniesień do niego.
Tak jak wyżej najlepsze są pierwsze dwa, choć nie ma sezonu, którego nie chciałoby się oglądać. Rzekłbym, że jest to swoisty odpowiednik Władcy Pierścieni w universach sci-fi. Zaś moje ulubione w Star Trek'u są filmy pełnometrażowe. Większość zrzuca z fotela, zaś nowa generacja, a w szczególności ,,Star Trek"(2009) i ,,Star Trek: Beyond" (2016) są po prostu epickie. Świetna fabuła, akcja, nowoczesna grafika i efekty dźwiękowe (na ekranie 4k i dźwięku 5:1 prezentują się wspaniale) i dialogi oraz swoisty humor dają rewelacyjne połączenie.
,,Za odwagę trzeba płacić, strach jest za darmo"
,,Zawsze trzeba podejmować ryzyko. Tylko w tedy uda nam się pojąć jak wielkim cudem jest życie"
,,Dzisiaj jest pierwszym dniem reszty twojego życia. Nic bardziej prawdziwego"-
-gen.Robert Baden-Powell
Czy ktoś oprócz mnie oglądał Discovery? Mam wrażenie że osoby lubiące nowa serię Star Treka (w tym ja) są w zdecydowanej mniejszości.