Nie jesteś zalogowany na forum.
A więc zgodnie z obietnicami wprowadziłem modyfikację ułatwiającą pisanie wieloma postaciami z jednego konta.
Na czym to polega?
Gdy piszecie wiadomość w temacie z kategorii "Stado" oraz "Nasze Lwie Stado - Król Lew PBF" pod polem tekstowym widnieje lista rozwijana, z której możecie wybrać jako która z waszych postaci chcecie napisać wiadomość.
W zależności od tego zmieni się wasza nazwa wyświetlana - będzie ona w formacie nazwa postaci (nazwa konta) jak i wyświetli się powiązany z postacią avatar, sygnatura, dodatkowe pola, płeć itd.
Ach, część dodatkowych pól dostępnych będzie teraz wyłącznie dla postaci (ot choćby "Wiek postaci"), to raczej logiczne posunięcie.
Jak wygląda proces tworzenia postaci?
Każdy użytkownik automatycznie otrzymuje postać o takiej samej nazwie jak jego konta.
Swoje postacie można zobaczyć po wejściu w swój Profil, a następnie w "Zarządzanie postaciami".
Po kliknięciu na avatar lub imię postaci zostaniemy przeniesieni do "Menu postaci", gdzie możemy spersonalizować swoją postać.
Na tę chwilę avatary wszyscy macie takie same dla konta jak i postaci, ale możecie to łatwo zmienić.
Dodatkowe postaci na chwilę pisania tej wiadomości mogą tworzyć wyłącznie administratorzy, to samo tyczy się zmiany nazwy postaci jak i przekazania jej innej osobie. Szczegóły w tym temacie: http://forum.krollew.pl/viewtopic.php?id=2323
Automatycznie wszystkie wasze dotychczas napisane posty w tych kategoriach zostały przypisane do waszej postaci, oczywiście może być to łatwo zmienione.
W tej chwili jest trochę niedociągnięć. W najbliższym czasie dodam możliwość zmiany postaci po tym jak już wysłaliśmy wiadomość - obecnie nie można to zrobić gdy klikniemy "edytuj".
Jeśli znajdziecie jakieś błędy to proszę zgłaszajcie je - czy to mi wiadomością, czy to w temacie.
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Wnioskuje o wyodrębnienie drugiej postaci również w "Ostatni post" a także na liście Użytkowników jakoś oznaczyć tych userów którzy posiadają wiele postaci.
Lista rzeczy do zrobienia:
-Poprawić styl: http://i.imgur.com/PlWJSos.png
-Dodać wyszukiwanie postów po postaci (oraz wyświetlanie wszystkich postów z postacią z widoku postaci)
-Edycja postów z wyborem postaci
-Lista postaci przypisanych do konta w widoku profilu osoby
-Właściciel widoczny w szczegółach profilu postaci
-Wyodrębnienie postaci w "Ostatni post" (i chatboxie?)
-Udostępnianie pisania postacią jednej osobie (bez przekazywania)
-Dodatkowe pole: gatunek
-Wybrane dodatkowe pola przy poście dla konta
-Oddzielne sygnaturki
-Wybor postaci powinien byc zachowany po kliknieciu "podglad"
-Poprawki do języka (np. "Avatar jest małym plikiem graficznym, który będzie wyświetlany w postach poniżej nazwy postać.")
-Wybór postaci powinien być zachowany po kliknięciu podgląd
Ostatnio edytowany przez Nit (2016-08-26 01:54)
Kłaniam się Tobie, wszechmocny.
Teraz tylko będę musiał to jakoś spersonalizować.
Jeszcze tylko takie pytanie:
jeśli mam w podpisie jakiś link, to czy ten sam link mogę wstawić w podpisie postaci? Tzn. wiem, że kwestie techniczne pozwalają, tylko czy to nie jest zabronione, itp.?
Btw. Usunęliście z pól w profilu datę urodzenia, czy po prostu po przenosinach nie została dodana?
Ostatnio edytowany przez Ognik (2016-08-23 15:21)
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Co do podpisu to nie widze problemu.
Same dane dat urodzin sa przeniesione, ale nie zostal wgrany mod. Jego wgranie/stworzenie jest w planach, ale nie ma to najwyzszego priorytetu.
Trochę słabo to wygląda, gdy nick postaci jest długi: [link].
Ja nie planuję skracać nicku Nalimba a uważam że 7-literowa nazwa konta /postaci nie jest długa. Trzeba będzie zmniejszyć czcionkę choć mi osobiście nie przeszkadza to że nie widać nazwy konta (w nawiasie).
@Ibilis - uzywasz niestandardowego stylu, jeszcze nie uwzglednia on tej modyfikacji. Bedzie poprawione
Sygnaturki postaci już działają.
Naprawiłem drobny błąd - teraz gdy klikniecie "podgląd" wasz wybór postaci zostanie zachowany.
Dodatkowo - jeśli się pomylicie to możecie zmienić postać po wejściu w edycję wiadomości.
Dodałem możliwość wyszukiwania wszystkich wiadomości napisanych daną postacią.
W widoku postaci dostępny jest odpowiedni link:
Dodałem listę postaci w widoku profilu ich właściciela.
Od teraz istnieje możliwość udostępnienia postaci innej osobie bez przekazywania jej.
Jeśli chcecie komuś udostępnić swoją postać - dajcie mi znać w temacie http://forum.krollew.pl/viewtopic.php?id=2323 lub też napiszcie mi PW.