Nie jesteś zalogowany na forum.
Ohoho. Jak miło, że się podoba <3
Ostatnio wciągnęły mnie smoki więc kolejny:
wężowa mama
Ciekawa perspektywa, fajnie wygląda .
//Aż mi się przypomniała gra The I of dragon... która zawsze mi się wywalała do pulpitu jak ukończyłem pierwszy poziom xD//
Dwa ostatnie rysunki są piękne, wspaniałe, cudowne (jeszcze mógłbym wymieniać, ale mogłoby to być niestosowne).
Twoje prace powinny wisieć w galeriach sztuki.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Ooo. Widzę, że trochę tu pustawo ostatnio. Czyżby rysunki mniej się podobały? :C
Praca dla Nicia, który poprosił o siebie jako niedźwiedzia. <3
wężowa mama
Podobają się tak samo, a nawet jeszcze bardziej.
Po prostu na SLZ ostatnio trochę pustki.
Samiś, jeszcze raz ci dziękuję!
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Podobają się, i to jak. <333
Świetny ten Nit, bardzo podoba mi się cieniowanie. Takie proste, ale bardzo ładne.
Czy jest coś, czego nie potrafisz narysować? xD
They all will know I bring
the joy of creation
Podobny do Kody z "Mój Brat Niedźwiedź".
No cóż, miałem być w stylu MBN.
Awwww, jaki śliczny Nicio-Misio-Tulisio. <3 Smok też jest genialny.
,,Pamiętaj, kim jesteś'' - Ja zawsze będę pamiętała, że jestem złotym fanem TLK! <3
~ Goldi by Maro
Ja też tam widzę Kodę . Albo raczej połączenie Kody z Nitem . Bardzo ładne.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Samiś, kiedy coś nowego?
Oj sama chciałabym to wiedzieć Niciu. Niestety mam za mało czasu na tablecik mój kochany.
Postaram się jednak zebrać jakieś bazgroły, które powstają w szkole. Jeśli oczywiście kogoś to interesuje co w tym plastyku się wyprawia. X'D
wężowa mama
Mnie interesuje! Czekam z niecierpliwością.
「彼が死んだ時、私の心も死にました。」
No to mała niespodzianka!
Wczoraj na nowo zyskałam dostęp do mojego sprzętu i postanowiłam sobie przypomnieć jak się na nim pracuje (po rocznej przerwie)!
Mam nadzieję, że bardzo nie wyszłam z wprawy. Na razie tylko szkic. ^^
wężowa mama
Yay!
Czy ujrzymy wersję w kolorze?
Może kiedyś będzie wam dane ujrzeć wersje kolorową. ^^
Z racji, że kiedyś chcieliście, pokaże wam co też tworzymy w moim plastyku:
Ostatnio zajmowaliśmy się głównie martwą naturą. No i uczyliśmy się dobrze działać farbami. x'D
Mało ciekawe i wszystko to jeden układ tylko, że w innej kolorystyce. No ale może ktoś chce zobaczyć.
Nie jestem pewna czy wam pokazywałam. Malunek na ścianie w pokoju dziecięcym (nie moim x'D), jeszcze z wakacji. ^^
wężowa mama
Oooo, w końcu się pochwaliłaś!
Miło widzieć, że się rozwijasz. ^^
Jestem sentymentalny i dziecinny i najbardziej i tak podoba mi się ostatnie.
Ja również cieszę się z nowych prac i tego, że się nimi dzielisz.
1. Wiem jak trudne jest dobre ujęcie zwisającej tkaniny, a jednak ładnie Ci wyszło, a najbardziej pochwaliłabym dzbanuszki i kwiaty i jeszcze te przestrzenie na środku tła.
2. Tu pochwalę termos/bańkę na mleko. Kolorystyka, choć tak odmienna od poprzedniego obrazu jest całkiem przyjemna, obraz nie przytłacza kolorem dzięki temu, że zostawiłaś tak dużo bieli. ^_^ Nie jestem tylko w stanie odszyfrować czym są cienkie, podłużne elementy po prawej.
3. Zdecydowanie najbardziej podoba mi się z tych trzech. Różnorodne i intensywne kolory aż się do mnie uśmiechają.
4. Biała tkanina na pierwszym planie - super, świetnie wyszła. Troszkę mniej owoce, ale to ze względu na małą ilość ich szczegółów.
5. Ciekawy obraz jak i samo ujęcie. xD Kwiatom, dzbankom i białej tkaninie ta technika posłużyła.
6. Gdybyś się od razu nie przyznała że to Twoje dzieło, to długą chwilę zastanawiałabym się czy to nie fototapeta. Ślicznie wyszli.
1. Ciepło.
2. Zimno.
3. Kolorowo.
4. Zmieniona perspektywa.
5. Zmieniony sposób postrzegania świata.
Pomyśleć, że to 5 razy ten sam szmelc... a jak się różni między sobą szacun .
6... Po prostu ŁAŁ... każda świetlica/przedszkole by zazdrościło... w sumie patrząc na zdziecinnienie które obserwuję wśród rówieśników (nie tylko obecnych na forum) czy u siebie (;))... nie tylko tam by zazdrościli .
Ostatnio edytowany przez Ibilis (2016-01-06 00:16)
Hm, najbardziej podobają mi się malunki w najbogatszej gamie kolorów. A jak to wygląda na zajęciach? Ile malujecie taką jedną pracę? Jeżeli ktoś nie zmieści się w czasie to może dokończyć ją w domu? Wszystkie prace podlegają ocenie czy niektóre musicie jedynie oddać? (Wiem strzelam pytaniami jak z karabinu! ;p )
Zazdroszczę dziecku, któremu się tak poszczęściło. Ja w swoim pokoju na ścianach mam jedynie brudne smugi i zadrapania, bo właściciel nie chce dać pieniędzy na odmalowanie mieszkania.
「彼が死んだ時、私の心も死にました。」
No więc, odpowiadając na pytania Pandzi:
Typowe zajęcia z malarstwa wyglądają tak, że przychodzimy, wyciągamy przyrządy, przed nami stoi martwa natura. Nauczyciel krótko opowiada jak mamy to zrobić, w jakiej tonacji i wgl, po czym zabieramy się do malowania. Z racji, że nauczyciel jest surowy zakazane są rozmowy i błąkanie się po sali. Musimy stać i malować bez przerwy 45 minut. Dozwolone są jedynie słuchawki na uszach jeśli ktoś powie, że pomagają one w skupieniu się. Mamy 4 lekcje malarstwa pod rząd i tyle też mamy czasu na jeden obraz. Musimy zmieścić się w tym czasie inaczej ocena będzie dużo niższa. Nie ma więc kończenia w domu.
Wszystkie prace wez wyjątku podlegają ocenie. Jeśli nie było cię na zajęciach dostajesz 1 bo pracy już nie nadrobisz. Przyznam więc, że jest dość ciężko. Osobiście jednak dostałam na semestr 5+ co przy całej średniej klasy wypada wyśmienicie. x'D
Jeśli są jeszcze jakies pytania to chętnie odpowiem. ^^
Dziękuje też za miłe komentarze. <3
Jeśli w pracach są niedociągnięcia albo jakieś niedopracowane miejsca oznacza to po prostu, że nie wyrobiłam w czasie na zajęciach. x'D
wężowa mama
Przedstawiam wam pracę nad którą siedziałam tydzień. Była nieco wymuszona bo jest na obowiązkowy konkurs o którym dowiedziałam się tydzień przed ostatecznym terminem.
Obraz inspirowany mroczną tematyką twórczości Beksińskiego, którego, swoją drogą bardzo polecam. x'D Całość ma wymiary 70cmx50cm więc dość duże. :v
Niestety słaba jakość a z racji, że pojechało na konkurs to nie mogę zrobić lepszego zdjęcia. :c
wężowa mama
Szczerze przyznam, że bardzo mi się podoba. Mroczne i odrobinę zagadkowe. Czym to wykonałaś, jeśli można spytać?
"Najprawdziwszym złem na świecie są czyny człowieka."
Sarah J. Maas – Szklany tron
Księżyc ołówkiem. Rysowane za pomocą linii, żadnego rozmazywania. Tło węglem. ^^
wężowa mama
Komentowałem chyba na gadu, ale nie zaszkodzi jeszcze i tu - jestem pod wielkim wrażeniem, pochwalisz się co jeszcze potrafisz wyczarować ołówkiem?
Bardzo klimatyczny rysunek, a jakością zdjęcia się nie przejmuj.
Sam, mówiłam Ci, że wielbię Twoje łapki? <3 I że zazdroszczę talentu? Pewnie tak, ale powiem to jeszcze raz. Rysunek jest cudowny, życzę Ci wygranej w konkursie!
A tak nawiasem mówiąc to przyjmujesz komisze pieniężne?
「彼が死んだ時、私の心も死にました。」
Dziękuje dziękuje <3
Panduś, owszem ale gdy mam wolne od szkoły. Ewentualnie jakieś mało wymagające czasu. Wszystko zależy od zamówienia.
Nituś, pokaże pewnie jeszcze niejednokrotnie. Musze porobić zdjęcia moim wszystkim bazgrołom i wam pokaże. ^^
Poświęciłam trochę czasu na to by od nowa obejrzeć moją galerie. Od pierwszej strony. Powiem wam, że idzie się wzruszyć.
Nie mówiąc już, że została założona w 2009 roku (to aż 7 lat temu, kurde x'D) i znajdują się tam komentarze od praktycznie całej starej ekipy (więc można sobie powspominać) to na dodatek człowiek widzi jak bardzo się zmienił i jak wielkie postępy zrobił.
Mam w planach (niekoniecznie w najbliższym czasie) zrobić porównanie. Wezmę te pierwsze bazgroły i zrobię je od nowa. Później efekty pokaże wam tutaj bo myślę, że będzie co porównywać.
wężowa mama
Tak patrzę na ten księżyc... Wygląda jakby komuś tej nocy bił dzwon... Niesamowity rysunek .
Co do planu by narysować coś starego od nowa... super, zwykle daje to super efekty .