Nie jesteś zalogowany na forum.
Król Lew skończył 21 lat
Życzę Stadowiczom z tej okazji wszystkiego najlepszego!
Szkoda, że przy nieokrągłych rocznicach rzadko kiedy pojawia się coś godnego uwagi (tak jak scena Scar's Madness z zeszłego roku), ale wpadłam dziś na coś ciekawego. Wiem, że większość filmowych pomyłek omówiliśmy już na wszystkie sposoby, ale muszę przyznać, że kilka elementów jest dla mnie nowych. Miłego oglądania.
http://www.youtube.com/watch?v=yxru421KPhU
Kto z was pamiętał? Przyznać się! ^_^
Bez bicia ja się przyznaję, że przypomniał mi Nitrol.
Filmik ciekawy, poza Nalą to chyba nie zwróciłem uwagi na pozostałe pomyłki xD.
Co do pamiętania to Nit zasiał wątpliwość, którą ja szybko wyjaśniłem w wikipedii, o czym dałem mu znać .
"And then one day you find
Ten years have got behind you
No one told you when to run
You missed the starting gun"
Lauva w wersji lwiej (dzięki Caro!)
Przyznaję, że na takie szczegóły jak kamyczki na Cmentarzysku Słoni czy ślady pazurów Simby na drzewie w wąwozie nie zwróciłem wcześniej najmniejszej uwagi. Poza tym niektóre komentarze twórcy filmiku są doprawdy rozbrajające (choć z drugiej strony... "Lwie szkła kontaktowe" to mógłby być całkiem ciekawy sposób na biznes ).
Biały Orzeł znakiem, lew w sercu.
"niepodległości Jej zawsze gotów będę bronić do ostatniej kropli krwi..."
fragment przyrzeczenia ZS "Strzelec" OSW
Wybaczcie, że wczoraj nic nie napisałem, ale byłem zbyt zmęczony.
No cóż, w tej chwili Król Lew niemal we wszystkich zakątkach świata może być uznany za pełnoletniego.
Gdyby ten film był człowiekiem to mógłby teraz zdawać egzamin na prawo jazdy na samochody ciężarowe i motocykl. Natomiast w USA - kupić legalnie piwo.
Ostatnio edytowany przez Nit (2015-06-16 04:12)
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Zdecydowana większość to detale, których trudno się (szczerze mówiąc) czepiać (kamyczki, ślad blizny na gałęzi... którą zresztą przysłania częściowo wzbity pył).
A co do oczu Nali postanowiłem się sprawie przyjrzeć uważnie, bo ("może to kwestia monitora" pomyślałem) kolory różniły mi się bardzo nieznacznie. Otworzyłem zrzuty ekranów z obu scen i skopiowałem kolory do porównania. Efekt: [link]. Patrząc na składowe kolorów wyszło na to, że faktycznie w dzień oko było bardziej zielone (w RGB zielone 202 dla dnia, 80 dla nocy), a mniej niebieskie (choć dla dnia niebieski 158, a w nocy tylko 78, to faktycznie stosunek do zielonego znacząco zmieniony).
Jednakże, popatrzmy na pozostałe kolory - spojówkę (to żółte u Nali, u człowieka białe) i sierść. Stosunek różnic nasyceń zielonego i niebieskiego między dniem i nocą jest "bardziej zielony" dla dnia i "bardziej niebieski" dla nocy.
Dlatego, uważam, że jest to ten sam kolor (taki... "morski"? Nie znam nazw takich kolorów) jedynie w różnym naświetleniu (intensywnym białym/żółtawym świetle dziennym i słabym niebieskawym świetle nocnym). Do mnie takie tłumaczenie przemawia i nie uznam tego za błąd .
A co do wieku filmu... teraz to i ślub może wziąć (skoro w tytule jest Król, a nie Królowa... a ślub w Polsce mężczyzna może... a przynajmniej jeszcze niedawno mógł, zawrzeć dopiero po 21 roku życia i uregulowaniu służby wojskowej).
Tak, wiem... w dyskusji o wieku filmu zrobiłem analizę "50 odcieni oczu Nali" xD.
Ostatnio edytowany przez Ibilis (2015-06-17 09:40)
Filmik z chęcią obejrzę. Co do rocznicy, to dowiedziałem się 5 minut przed zamiarem pójścia spać . Szkoda, że tak późno, ale cieszę się, że nie ominęło mnie to tak jak inne rocznice.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
No to śpiewamy. W końcu już bliżej jest niż dalej.
Jeszcze na to można zerknąć, bardzo fajne pomysły. ^_^ http://kwejk.pl/przegladaj/2349459/0/mi … sneya.html