Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
NOWE SZATY KRÓLA
Głównym bohaterem jest 18-letni król egzotycznego królestwa w Ameryce Południowej, wielki egoista, Kuzco. Jako prezent na swoje 18 urodziny postanawia wybudować sobie pałac na jednym ze wzgórz w pobliskiej wiosce. W tym celu wzywa swojego przyjaciela, Pachę, mieszkającego z rodziną właśnie na tym wzgórzu, by go powiadomić, że jego dom w ciągu kilku dni zostanie zburzony. Pomimo licznych próśb Pachy, Kuzco nie zmienia decyzji.
Lecz nie tu tkwi jego problem. Jeszcze tego samego wieczoru król zostaje niefortunnie zamieniony... w lamę, przez swoją (chcąca się zemścić) byłą doradczynię Yzmę i jej przyglupiego osiłka - Kronka. Następnie przypadkowo, związny, trafia na wóz, którym Pacha wraca do swojej wioski.
Ta wyprawa prowadzi do różnych ciekawych sytuacji i zwrotów akcji, oraz całkowicie odmienia króla Kuzco.
NOWE SZATY KRÓLA 2: KRONK - NOWE WCIELENIE
Po dzikich i zwariowanych przygodach z Pachą i królem Kuzko, pełen uroku osiłek, były giermek rządnej władzy Yzmy, wiedzie szczęśliwe i spokojne życie jako szef kuchni we własnej restauracji. Rozpoczyna się jednak zupełnie nowa, szalona przygoda, gdy u Kronka zjawia się lama z informacją, że jego tata wybiera się do niego z wizytą. Chcąc popisać się przed tatą i wyglądać na prawdziwego człowieka sukcesu, za sprawą przebiegłej czarownicy Yzmy, Kronk zgotował sobie nie lada kłopoty. Po wielu gafach i wreszcie potężnej eksplozji sera w restauracji przekonuje się, dzięki pomocy przyjaciół - starych i nowych - że najlepiej jest być sobą i pozostać we własnej skórze, a nie stroić w „nowe szaty”.
Ostatnio edytowany przez Lori (2010-11-15 15:01)
Sygn by Laura-comics
"Va'esse deireádh aep eigean..."
"Jutro ruszę tam, w obcą stronę
Bojąc się, że znów zgubiłem cel.
Może wszystko jest już stracone
A może nie... A może nie..."
"Jutro ruszę tam, w inną stronę
Z wiarą, że choć raz nagrodzi mnie los.
I odzyskam myśli stracone
I jeszcze coś... Jeszcze to coś."
~Dżem
Niby jest tam jakieś pouczenie na temat prawdziwej przyjaźni, ale ja to traktuje jak film przy którym można odreagować stres.
Sygn by Laura-comics
~Dżem
Nowe Szaty Króla były pewną... zmianą. Disney postawił na humor, który jak dla mnie wyszedł im genialnie. Obie części kocham ^^
P.S IZMA RZĄDZI xD xD xD
Nawet fajne, strasznie błyskotliwe ^^.
Ale bardziej mi się podobał serial na podstawie filmu - Nowa szkoła króla, o wiele bardziej błyskotliwe (czas naa Bokomaski xD)
No i Kuzco ma tam lepszy dubbing.
Uwielbiam - zarówno Szaty i Szkołę. Super humor i dubbing, przypomina mi ten w stylu "AiO: Misja Kleopatra"
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Racja, "Misja Kleopatra" to również bardzo błyskotliwy film ;D Oglądam z każdym razem, gdy idzie w TV.
A 'Nowe Szaty Króla' to chyba moja ulubiona odmóżdżająca bajka, idealna na piątkowe wieczory, po ciężkim tygodniu.
Sygn by Laura-comics
~Dżem
Nowa Szkoła Króla też jest boska, obie z siostrą zaśmiewałyśmy się i nie mogłyśmy po niej wstać xDD No i fajnie, że wkręcili tam Malinę ekstra ekstra sztukę! xD
Tylko z tego co się orientuję "Nowa Szkoła Króla" to serial... Mam rację...?
Sygn by Laura-comics
~Dżem
Tak, nawet na YouTube są odcinki, więc gdybyś chciała zobaczyć to obie wbij.
Jak mnie najdzie faza na odmóżdżanie to zapewne nie omieszkam ; D
Sygn by Laura-comics
~Dżem
Bardzo to lubię.Jest to trochę odmiennym filmem Disneya.Więcej śmiechu niż płaczu.
Pixie/Amstazu to jedna osoba. Ban za kradzieże artów
A mnie Kronk zawsze najbardziej śmieszył. Też czasem mi go żal było, bo wszyscy go wykorzystywali. Ale ogółem pomysł i na film i na serial dość trafiony
Fajny. Ale jak to było mówione wyżej, nastawiony na humor, a nie na przekazanie jakiejś pouczającej prawdy.
Za to druga część jest taka sobie.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Strony: 1