Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
To po prostu czuć w powietrzu!
Moja ukochana pora roku, w której zawsze odżywam.
W tym od tego roku nietypowo - wiosna zaczyna i będzie zaczynać się 20 marca, choć większość z nas się jeszcze nie przestawiła i obchodziła dzień wagarowicza dzień później:
Choć nie pobiliśmy żadnego rekordu (blisko było jednego!) to nietrudno jest znaleźć na tym wykresie nasze ukochane święto.
Jak widać większość z was poprawnie obchodziło to święto (tak trzymać! ), choć w złym dniu (w przyszłym roku pamiętajcie - teraz wiosna jest dzień wcześniej ;D)! ^_^
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Dzień wagarowicza na wykresie wygląda jak Mount Everest
Nareszcie ciepełko ^^ U nas na blokowisku zawsze jak jest ciepło to do późna siedzimy przed blokami
Vita
But lovers always come and lovers always go...
Nareszcie! Już zaczynam poprawiać swoją kondycje fizyczną (bo jest ciepło), choć u mnie wiosna zaczęła się o wiele wcześniej .
ZAPRASZAM!
Życie to ciągłe zmiany...
No akurat nie z tego powodu.
W XX wieku wiosna w strefie czasowej Polski rozpoczynała się zwykle 21 marca, zaś w miarę przybliżania się końca stulecia coraz częściej 20 marca. W 2011 roku pierwszy dzień wiosny przypadł na 21 marca (godz. 00:21), zaś wszystkie kolejne do roku 2043 będą obchodzone wyłącznie 20 marca, a od 2044 roku - 19 albo 20 marca. Kolejny początek wiosny w dniu 21 marca nastąpi dopiero w roku 2102[1]. Przyczyną zjawiska jest ruch punktu Barana związany z precesją ziemskiej osi rotacji.
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Dokładnie! Pojęcie ruchu precesyjnego ziemi dokładnie wyjaśnia ten fakt.
Nawiązując do tematu to ja również czuję tą woń wiosny (jak każdy z nas chyba - to taki specyficzny zapach)...no ale niestety... nie mogę cieszyć się tym zjawiskiem w pełni, gdyż moja nauka przez ostatnich kilka dni osiągnęła apogeum natężenia. I z tego też powodu wynika moja absencja na forum. Tak bardzo chciałbym napisać w wielu tematach ale po prostu nie mam na to czasu. Jedynie rower trzyma mnie przy życiu.
Ostatnio edytowany przez Samburu (2012-03-24 22:27)
W XX wieku wiosna w strefie czasowej Polski rozpoczynała się zwykle 21 marca, zaś w miarę przybliżania się końca stulecia coraz częściej 20 marca. W 2011 roku pierwszy dzień wiosny przypadł na 21 marca (godz. 00:21), zaś wszystkie kolejne do roku 2043 będą obchodzone wyłącznie 20 marca, a od 2044 roku - 19 albo 20 marca. Kolejny początek wiosny w dniu 21 marca nastąpi dopiero w roku 2102[1]. Przyczyną zjawiska jest ruch punktu Barana związany z precesją ziemskiej osi rotacji.
Ja tam nie lubię wiosny, same badyle łyse wystają dookoła, błoto, zmienna pogoda i temperatura, łatwo się przeziębić i w ogóle lipa
Nie ważne kiedy się zaczyna, ważne kiedy się kończy xD
Widać Helbi czeka już tylko jak ja na lato kiedy będzie można naprawdę sobie poszaleć w wolne i bardzo ciepłe dni....
No moja mamuśka już żonkile posadziła pod domem i kwitną;D
Dr House
Ale oficjalnie i tak jest 21 marca przecież. Chyba że tu nie chodziło o kalendarzową, tylko astronomiczną lub astrologiczną.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Strony: 1