Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Nieźle się kończy O.o
Szkoda, że Simba nie zrzucił Skazy z tej skały
,,Jestem człowiekiem, który jeśli mówi tak, to jest tak, jeśli mówi nie, to jest nie, a jeśli nie mówię nic, to albo nie mogę, albo nie chcę powiedzieć prawdy." - gen. Władysław Sikorski
Zgadzam się z Kiarą uważam że to by było zbyt drastyczne zakończenie....... chociaż w tych czasach...dzieciaki potrafią być gorsze od nastolatków.
Lew bogiem, ryk nałogiem, psoty zabawą, a plowanie podstawą
www.dwastada.pun.pl/forums.php
www.myspace.com/truechimera
www.myspace.com/elementofeternity
WIELKI POWRÓT.
Fajny filmik. Ale ja wolę prawdziwe zakończenie "Króla lwa"
Sygn by Laura-comics
"Va'esse deireádh aep eigean..."
"Jutro ruszę tam, w obcą stronę
Bojąc się, że znów zgubiłem cel.
Może wszystko jest już stracone
A może nie... A może nie..."
"Jutro ruszę tam, w inną stronę
Z wiarą, że choć raz nagrodzi mnie los.
I odzyskam myśli stracone
I jeszcze coś... Jeszcze to coś."
~Dżem
Pamiętaj, że gdyby nie zmienili zdania to to by było prawdziwym zakończeniem. Na szczęście jednak jest jakie jest
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Oglądam ten film po dłuższym czasie jeszcze raz... oj robi wrażenie... Skaza jest tu jeszcze bardziej EVIIIIIIIL... i ten śmiech na koniec... Niektórzy uważają, że Be Prepared jest do kitu... może i tak ale w taki razie chciałabym zobaczyć polską wersję tej sceny.. oj tak.
To spróbujmy ją odtworzyć ! Dubbing można nagrać.
Vita
But lovers always come and lovers always go...
no, niezłe ! ale dobrze, że to nie tak skończyli ! skaza na to nie zasługiwał. i wtedy musieli by zrobić 2 część jako dokładną kontynuacje w celu obalenia Skazy.
Gdyby dali takie zakończenie to nie mieliby wyjścia i musieliby zrobić kontynuuację :p.
Zresztą czegoś tu też nie rozumiem. Po komentarzach ludzi z yt jasno wynika że to Simba zrzucił Skazę, nawiązując tym samym do śmierci Mufasy, ale ten śmiech na końcu musiałby być wtedy Simby, a nie Skazy. Z kolei jeśli to Simba miałby zginąć z łap Skazy, to co on w takim razie robi przy leżącej Sarabi [albo Nali, nie pamietam kto to był]? Chyba, że to już był moment z tej właściwej wersji, tak wcięty do tej alternatywnej.
O tak! To by tłumaczyło skąd się wziął ten demoniczny śmiech. To byłby Skaza którego zaraz trawią płomienie. Coś by w tym było.
Tylko teraz znowu jakim cudem Simba po takim upadku, mógłby wstać i podejść do jeszcze leżącej Nali? Dalej mi coś nie pasuje...
Może w tym filmie to było tak, że Skaza zrzuca Simbę w płomienie (ten jednak przeżył) a Złego pożarł ogień.
Być może, chociaż wtedy całość filmu traci trochę na logiczności... Bo postawmy sprawę prosto: Skaza zabija Simbę, a ten wciąż żyje? Chyba po prostu czegoś tu brakuje
Sygn by Laura-comics
"Va'esse deireádh aep eigean..."
"Jutro ruszę tam, w obcą stronę
Bojąc się, że znów zgubiłem cel.
Może wszystko jest już stracone
A może nie... A może nie..."
"Jutro ruszę tam, w inną stronę
Z wiarą, że choć raz nagrodzi mnie los.
I odzyskam myśli stracone
I jeszcze coś... Jeszcze to coś."
~Dżem
Cóż takie dość smutne. Musiałem to obejrzeć 3 razy bo trudno się skapnąć który lew jest który. Ale to smutne że Skaza zginął w płomieniach ale chociaż kiedy ginął miał nadzieję że Simba odszedł przed nim. Taka trochę ironia bo Skaza spiekł się jak na grillu a Simba tylko się poobijał. Ale widać w oczach Simby żal za Skazą. Trochę to drastyczne. Cieszę się że to były tylko szkice bo widok spalonego na popiół lwa jest dość...obrzydliwy. Ale jakby to zakończenie miało być w filmie to sądzę że jakoś by je tam zmienili na mniej....straszne. Ale i tak było to genialne. Aż czuję ten dreszczyk.
Pixie/Amstazu to jedna osoba. Ban za kradzieże artów
Zresztą czegoś tu też nie rozumiem. Po komentarzach ludzi z yt jasno wynika że to Simba zrzucił Skazę, nawiązując tym samym do śmierci Mufasy, ale ten śmiech na końcu musiałby być wtedy Simby, a nie Skazy. Z kolei jeśli to Simba miałby zginąć z łap Skazy, to co on w takim razie robi przy leżącej Sarabi [albo Nali, nie pamietam kto to był]?
Simba nie zrzucił Skazy Chciał mu pomóc wejść, ale ten wbił w niego pazury i podstępnie zrzucił ze skały. Myśląc, że Simba zginął (choć wcale tak nie było) roześmiał się i zginął strawiony przez płomienie. Tutaj jest wszystko opisane, w części Script: http://disney.wikia.com/wiki/The_Lion_K … ate_Ending
"Każdy człowiek jest jak Księżyc.
Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu."
~Mark Twain
Niezłe, ale wolę prawdziwe zakończenie
Przyznam, że na początku również źle zrozumiałam po pierwszym obejrzeniu. Myślałam, że Skaza przeżył a Simbę zabił. Ale ulga, że nawet w innych zakończeniach nie przewidywali triumfu zła.
Ja uważam, że zakończenie, które jest teraz, jest lepsze. Ale to też nie jest złe. Też uważam, że to dobrze, że Skaza "przegrał".
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Nie wyobrażam sobie takiej sceny w TLK, ale muszę przyznać,_że mi się podobało.
//Spacja dodana. ~Fantlk//
Ostatnio edytowany przez Fantlk (2013-08-25 19:09)
Wynik psychotestu MLP: AppleJack - Jesteś niezawodna i pracowita, chociaż bardzo uparta. Nie masz problemu z ubrudzeniem się i wpadasz w konsternacje, kiedy musisz założyć coś ładnego. Jesteś usposobieniem uczciwości.
ZIRA FAN
Jak dla mnie pierwotna wersja zakończenia "Króla Lwa" wydaje się równie ciekawa, jak ta, która ostatecznie została ukazana w filmie.
Biały Orzeł znakiem, lew w sercu.
"niepodległości Jej zawsze gotów będę bronić do ostatniej kropli krwi..."
fragment przyrzeczenia ZS "Strzelec" OSW
Oj nie sądzę... mimo wszystko gdy obraz jest niepełny to głosy prawdziwych bohaterów wiele dają... no chyba że zapłacimy polskim aktorom którzy ich dubbingowali ;d
Wiesz, zajmuję się fandubbingiem i znam osoby które się do tego nadają
Co do samego zakończenia...
Na początku trudno mi było to ogarnąć...też myślałem, że to Simba zginął.
Może jest to zakończenie, które wywołuje więcej emocji u widza, ale jest za to kompletnie nie logiczne
Dzieci oglądając to opowiadały by, że "Simba zginął, razem z Skazą, a potem Simba został Królem lwiej Ziemi". To tak jak bym ja powiedział, że "mojego kolegę przejechał samochód i zginął na miejscu. Teraz wyzdrowiał i pracuje w McDonaldzie".
Uważam, że to zakończenie które jest teraz, jest 100 razy lepsze.
Ostatnio edytowany przez Darkness (2013-09-04 15:48)
"Kłamstwa są jak sprinterzy, prawda biega w maratonach."
Dzieci oglądając to opowiadały by, że "Simba zginął, razem z Skazą, a potem Simba został Królem lwiej Ziemi".
Tylkom że gdyby to zakończenie było w filmie, to byłoby dużo wyraźniejsze. I wydaje mi się, że można byłoby je zrozumieć.
Darkness napisał/a:Dzieci oglądając to opowiadały by, że "Simba zginął, razem z Skazą, a potem Simba został Królem lwiej Ziemi".
Tylkom że gdyby to zakończenie było w filmie, to byłoby dużo wyraźniejsze. I wydaje mi się, że można byłoby je zrozumieć.
Tylko, że wiesz, jakie są niektóre dzieci
Są takie, które rozumieją od razu i są takie do których dociera za dziesiątym razem...
"Kłamstwa są jak sprinterzy, prawda biega w maratonach."
Jezu, ja myślałam, że to Simba zginął, a nie Skaza... A potem się dziwię kim jest ten lew na końcu xD. Nie no, muszę obejrzeć to jeszcze raz...
Z tego co mi się udało tutaj zobaczyć, to Skaza zrzuca Simbę. Skaza myśli, że Simba umarł i to wyjaśnia ten śmiech. A Simba przeżył i wraca do Nali. Przynajmniej ja tak to zrozumiałam.
Ostatnio edytowany przez Fantlk (2013-12-07 14:24)
Tutaj każdy z nas
swe odnajdzie miejsce
a krąg życia, krąg życia niech trwa!
Bo tak właśnie powinnaś zrozumieć .
A teraz tak myślę, że w sumie to zakończenie pasowałoby jednak bardziej, jeśli chodzi o KL2, w którym Zira obwinia Simbę za śmierć Skazy.
Ciekawy, ale dobrze że się zdecydowali na obecny : D
"Kiedy świat się od ciebie odwraca, ty też musisz się od niego odwrócić."
Chyba jako jedyna nie zgodzę się z tłumem, uważam, że to pierwotna scena powinna być pokazana. Okey, może i była drastyczna, ale ten dreszczyk emocji, to wszystko takie wspaniałe <3 Powiem szczerze, że to byłoby o wiele lepsze zakończenie, niż zabicie przez hieny - one od początku stały po jego stronie i znały jego sztuczki, niby jedno słowo "to wrogowie" i od razu go zabiły? Wciąż mi to zakończenie nie pasuje, a tamto byłoby jak znalazł.
Żyj tak, aby twoja wolność nie była więzieniem...
Strony: 1