Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Elfen Lied opowiada historię "Lucy", jest ona Dicloniusem(Odnoga rasy ludzkiej, posiadają 2 rogi oraz tzw. "Wektory" Którymi mogą się posługiwać na określonym dystansie). W dzieciństwie była prześladowana przez inne dzieci ponieważ posiadała "rogi", co odróżniało ją od innych. Znienawidziła wtedy ludzi i zaczęła zabijać ich z zimną krwią. Złapano ją i zaczęto przeprowadzać okrutne badania aby sprawdzić jej umiejętności przez co zapobiec zagładzie rasy ludzkiej. Jedyną osobą którą z pewnych powodów Lucy nie jest w stanie skrzywdzić jest Kouta, chłopak który dzień przed ucieczką Lucy z laboratorium badawczego przyjeżdża do Kamakury aby spotkać się z kuzynką Yuką, której nie widział od lat. Gdy idą na plażę nieoczekiwanie spotykają nagą, krwawiącą dziewczynę która zachowuję się jak dziecko...
Wtedy zaczynają się ich przygody, wspomnienia, radosne i smutne dni.
Naprawdę ciekawe anime na które moim zdaniem warto poświęcić te parę godzin.
//Zobaczyłem że 1 opis tego anime mi nie wyszedł, w sumie to nie dziwne.. Postarałem się napisać coś sensownego i mam nadzieję że tym razem tekst jest bardziej jasny i czytelny.//
Ostatnio edytowany przez Niub (2012-01-16 22:33)
Pusto.
Moje drugie ulubione anime ^^ Lucy jest identyczna jak ja O.o
Mów mi Derp lub Młoda .
Konkretnie chodzi o to , że jako 8-9 letnie dziecko całe szkolne społeczeństwo mnie ,, odrzuciło '' , w jednym chłopaku znalazłam pocieszenie , ale wyjechał , potem znów zaczęli mnie nękać i w szkole często zamiast należycie się zachować ( jak nakazuje regulamin ) wdaje się w bijatyki z chłopakami . Ogólnie jest identyczna jak ja z charakteru a tu zachowuję się trochę jak Nyu , bo w rzeczywistości na lekką zaczepkę odpowiadam jakąś ,, grzeczniejszą odmianą wulgaryzmu '' .
Mów mi Derp lub Młoda .
szkoda, ze anime jest takie krotkie.. ś
Obejrzalam calosc w jeden dzien. Tak mi sie spodobalo, ze ah!.
Ostatnio edytowany przez Wathara (2014-02-28 15:06)
Wielki powrót
Strony: 1