Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Wątek zamknięty
Tegoroczny sylwester odbędzie się w małym pałacyku. Mamy do dyspozycji całą salę balową, kuchnię i pierwsze piętro. Niedaleko jest jeziorko, lasek i park, więc dla tych, którzy nie będą chcieli uczestniczyć w zabawie, też jest zajęcie.
Fajerwerki zostaną wystrzelone o północy z wieżyczki. Musimy jeszcze tylko wystroić zameczek i przyrządzić jedzenie.
Przygotowania do sylwestra uważam za rozpoczęte!
Ostatnio edytowany przez Waterkill (2013-12-30 20:29)
*Z zaciekawieniem uchyliła drzwi. W środku zamek prezentował się równie wspaniale co na zewnątrz. Przekroczyła próg i przez chwilę rozglądała się na wszystkie strony, chłonąc wzrokiem piękny wystrój. Wystarczy kilka dekoracji i na sylwestra będzie jak znalazł.*
*Smoczyca w czarnej koszulce i wojskowych spodniach siedziała przy stole i grzebała w jakimś kartonie, szukając ozdób.*
*Przechadzając się po zamku natknęła się na smoka. Czy raczej smoczycę, jak zorientowała się po chwili.*
- Czego szukasz? - *zapytała, podchodząc bliżej.*
*Przekroczył próg zamku. Wyglądał on całkiem przyzwoicie, chociaż nie był zbytnio wystrojony, ale to się dało zmienić. Sam ubrany w elegancki płaszcz oparł się o ścianę i przyglądał się przygotowaniom.*
-Aaa... Jakichś ozdób. Trzeba przygotować salę... *Water podniosła głowę.*
-A tak w ogóle- czy my się znamy? Jeśli nie, to od razu mówię- mam na imię Waterkill. *Zaczęła dalej grzebać w pudle.*
*Mania za zaciekawienie od dłuższego czasu przyglądała się zamku. Oraz wszystkim, którzy do niego wchodzili. Sama, po kilku namysłach ruszyła w stronę drzwi. Lekko uchyliła je i weszła do środka.*
- Jestem Silvana - *odparła, zaglądając do pudła.* - Chętnie bym pomogła, ale nie za bardzo się na tym znam...
*Z pod ciemniejącego nieba wkroczyła w progi jasno oświetlonego zamku.*
Cześć moi drodzy, szykujemy się do imprezki?
*Grzebu, grzebu w pudłach i wyciąga naręcza serpentyn, saszetek brokatu i konfetti.* Rozrzućcie to czy zawieście tu i ówdzie, ale woreczki z konfetti proponuję przyczepić do głównego kryształowego żyrandola z jakimiś sznureczkami, to potem się na wszystkich to rozrzuci.
*Sama udała się do sali, w której zapewne była kiedyś kuchnia. *
Hmm myślę, że z braku czasu małe cheaty nikomu nie zaszkodzą.
*Naskrobała ścierki i szczotkę do kurzu i ogarnęła kuchnię.* No, to można już pracować z jedzeniem.
*Do reszty w głównej sali: * Heeej, poszukajcie jakichś stołów bo nawet w tej kuchnio-jadalni żadnych nie ma!
*M.O. pomógł również w narysowaniu portalu na sawannę i do dżungli. Ściągneła z tamtąd nieco mięsiwa i owoców.* /Hmm, może po prostu trzeba było narysować portal do miasta i znaleźć spożywczak? /
-Stoły... *Smoczyca pobiegła do jakiegoś pokoju. Przyniosła stamtąd stół.*
-Dobra, jakieś są. *Waterkill ustawiła stół, po czym poszła po kolejny.*
*Mania pobiegła za Water, by pomóc ze stołami.*
*Po przygotowaniu jedzenia udała się do piwnic i lochów.*
...TAK! *Szybko trafiła na pięknie zaopatrzony loszek z winami.* No... to nie szampan ale może wystarczy. *Zaniosła kilka butelek na stoły.*
No to teraz... muzyka! *Narysowała wieżę stereo i tv z mikrofonami do karaoke.* Mam nadzieję, że się spodoba.
*Tymczasem Water wniosła jeszcze kilka stołów, zostawiając dwa dla Mani. Smoczyca rozejrzała się.*
-...Mamy fajerwerki? *Zagląda do jakiegoś pudła.*
-Na szczęście są. Już myślałam, że nie będzie... Hmm... Co teraz?
*Goldi wbiega do zamku z balonami i serpentynami.*
- Cześć. Mam nadzieję, że na coś się przydam. *Uśmiecha się szeroko.*
To ja powitam wszystkich w 2014 roku pisząc pierwszego posta na forum
Wszystkiego najlepszego w 2014 roku
Szczęśliwego nowego roku 2014 i spełnienia wszystkich marzeń. C:
Szczęśliwego nowego roku! :awesomecat:
Nawzajem Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!
*Goldi rozrzuca konfetti.*
- Szczęśliwego Nowego Roku, kochani! Mam nadzieję, że ten rok będzie dla Was jeszcze lepszy niż poprzedni.
*Tuli po kolei wszystkich obecnych.* Wszystkiego najlepszego wszystkim i wszędzie i w ogóle! I żeby nie tylko w nadchodzącym roku, ale w całym życiu się wam dobrze wiodło!
*Przychodzi spóźniony załapując się na huga*.
No, Stado, to nie tylko nowy, 2014 rok dla nas wszystkich, ale też pięć lat jak jestem na tym forum.
Szczęśliwego nowego roku wam wszystkim!
Ostatnio edytowany przez Nit (2014-01-01 21:37)
Rawr!
5 lat... faktycznie, są legendy o tak wiernych członkach Stada.
Niciu. *Obejmuje go ramieniem, a wzrok ma na chwilę poważny i skupiony.*
Dziwnie to zabrzmi, ale choć wiem, że pojawiam się dość... okazjonalnie, to chciałam zapytać czy nie masz nic przeciwko, byśmy zostali przyjaciółmi?
Hmm... *zastanawia się przez chwilkę* ...nie mam absolutnie nic przeciwko temu. ;D
Rawr!
:kot: and
/jedyny komentarz /
*Fajerwerki zostały wystrzelone z wieży. Smoczyca patrzyła na to zamyślona.*
-Ciągle czegoś mi tu brakuje...
*Tuląc Dwuogoniastego zerknęła na Waterkill.*
Fajerwerki są, jedzenie jest, konfetti poszło... bo ja wiem, szampana rozlałaś?
Ostatnio edytowany przez Mamao (2014-01-02 15:32)
Strony: 1
Wątek zamknięty