Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Pierwszy rozdział jutro.
Będę starała się robić jak najmniej błędów.
Tu jest tylko jedna zasada co do was:
A mianowicie NIE PRZEKLINAĆ! 
//Zdanie rozpoczynamy wielką literą; zdanie oznajmujące kończymy kropką; przed znakami interpunkcyjnymi nie robimy przerw. ~ Golden//
Rozdział I
Pewnego słonecznego dnia Vitani urodziła 12 lwiątek, nazwała je Howu, Towu, Sarw, Sijon, Rex, Raw, Kejla, Sani, Emila, Sara, Samanda, Zeja.
Zostawiła je Kovu i Kiarze i poszła na polowanie. Chłopcy poszli do Kovu, a dziewczynki do Kiary i tam się bawili.
Po godzinie Vitani była (a nie lepiej wróciła?) na Lwiej Skale.
-K Kovu lu ludzie tu idą, chcą nas wziąć do jak jakiegoś zoo, jako jedyna uciekłam.
Kovu powiedział to Simbie, a ten powiedział całemu stadu._Wszyscy wzięli swoje lwiątka i schowali je._Potem się ukryli._Ludzie znaleźli jedynie 12 lwiątek Vitani.
//Posty połączone. Ib//
//Rób przerwy po kropkach, nie rób przerw przed znakami interpunkcyjnymi.
P.S. Temat przeniesiony na zlecenia autora do Opowiadań Prywatnych. ~ Goldi//
Ostatnio edytowany przez GoldenLion (2013-08-06 13:30)
możesz mi zaufać, jestem dosłownie jak lew najważniejsza jest stado 
P.S.Moja kuzynka Claudia dała mi to konto,bo twierdzi że król lew jej się znudził i teraz jestem ja.Mam proźbę,usuńcie to co ona dodała bo ja dopiero zaczynam.
Nie będę komentował treści, czy logiki opowiadania... skupię się na tym co się rzuca w oczy:
Piszesz post pod postem (Jak już rezerwujesz pierwszym postem... to go edytuj), stawiasz spację przed znakami interpunkcyjnymi, nie zawsze po... to bardzo pogarsza czytelność.
W dodatku ten" pierwszy rozdział" jest krótszy niż opis filmu z odwrotu kasety wideo (płyty DVD dla młodszego pokolenia).
Dzięki jutro 2 rozdział.
//A może tak zastosuj się do tego, na co Ci modzi i admini zwracają uwagę? Używaj dużych liter na początku zdania i stawiaj kropki na końcu... to nie boli, naprawdę. Ib//
Ostatnio edytowany przez Ibilis (2013-08-06 16:23)
P.S.Moja kuzynka Claudia dała mi to konto,bo twierdzi że król lew jej się znudził i teraz jestem ja.Mam proźbę,usuńcie to co ona dodała bo ja dopiero zaczynam.
Będę starała się robić jak najmniej błędów.
Obiecanki cacanki.
Tu jest tylko jedna zasada co do was:
A mianowicie NIE PRZEKLINAĆ!
Czy ktoś z nas kiedykolwiek w Twojej obecności przeklął?
Co do samego rozdziału zgodzę się z Ibem- to jest za krótkie.
Rozdział II
Kiedy dojechano do miasta lwiątka były rozdzielone 4 do cyrku, 4 do zoo i 4 do badań.
Lwiątka w cyrku były uczone różnych sztuczek.Tydzień potem miały mieć występ.Plakaty rozwieszono wszędzie.Lwiątka z zoo to zauważyły
-patrzcie tam występują :Howu, Towu, Kejla, Sani.
-ta ale teraz to są chyba : Duma, Wielki, Sławna i Niesamowita.
Lwiątka w zoo były jaszcze w klatkach wypuszczone miały być za 5 dni aby się uspokoiły.
Małe lwy do badań już były sprawdzane.Sprawdzano ich szybkość, siłę, spryt i instynkt.Lwy te miały służyć w wojsku do zadań specjalnych.Lecz nie nadawały się i je ulepszono, dano im zbroje z szybkością geparda, siłą goryla,sprytem lisa i instynkt tygrysa.Zaszczepiono im większe i silniejsze kły i pazury.Lwy były tak wykończone że dano im miesiąc na odpoczynek.Lwiątka choć zmęczone powiedziały :
-patrzcie zoo w którym są Sarw, Sijon, Emila, Sara zostanie otwarte za 5 dni.
-chciałeś powiedzieć San, Andżel, Luna i Santa.
-no a ciekawe jak my się nazywamy?
Wtedy usłyszeli rozmowę
- oni to Gep, Gor, Lisa i Tigra.
Ana lwiej skale
-wszyscy są?
-tak chyba tak.
-nie! niema moich dzieci
-jak to niema
-po prostu ich niema!
-jutro zaczniemy poszukiwania.
-dobrze
i co podobało się ?
i co podobało się ?
Może zacznę od tego:
Czy ty to robisz złośliwie!?
Bo nie uwierzę w to, że te błędy to są "niechcący". Admini i modzi już wiele razy zwracali Ci uwagę. Więc: albo ich ignorujesz i masz wszystko w ..., albo robisz tak specjalnie.
Może to nie moja sprawa i nie powinienem się wtrącać (wszak od tego są inne osoby), ale tego nie da się czytać!
---
Teraz treść i długość rozdziału.
To jest baaaaardzo krótkie i tego NIE DA się nazwać rozdziałem.
A jeśli chodzi o treść, to wybacz, ale napiszę tylko prawdę.
Treść do mnie w ogóle nie przemawia, nie przyciąga do czytania. Za dużo imion! Idzie się całkowicie pogubić, kto jest kto.
Lecz nie nadawały się i je ulepszono, dano im zbroje z szybkością geparda, siłą goryla,sprytem lisa i instynkt tygrysa.Zaszczepiono im większe i silniejsze kły i pazury.Lwy były tak wykończone że dano im miesiąc na odpoczynek.
Wybacz, że się o coś zapytam: Czy tu jest sens?
Lwiątka choć zmęczone powiedziały :
-patrzcie zoo w którym są Sarw, Sijon, Emila, Sara zostanie otwarte za 5 dni.
-chciałeś powiedzieć San, Andżel, Luna i Santa.
-no a ciekawe jak my się nazywamy?
A tu o co chodzi?
I jeszcze błędy ortograficzne, interpunkcyjne, i cała składnia.
-----------------------------------------------------------------------------------
Nie, żebym był jakiś złośliwy, wredny, itd., ale po prostu nie mogłem tego nie skomentować.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Powiem szczerze, że nic się tu nie trzyma kupy. Pomijam błędy ortograficzne i językowe, ale jest cała masa błędów logicznych uniemożliwiających zrozumienie tego opowiadania.
Wisienką na torcie jest ostatni dialog. Nie ma moich dzieci, ale co tam to może poczekać, poszukamy jutro. Idealna mama?
![]()
![]()
![]()
![]()
Nie ma moich dzieci, ale co tam to może poczekać, poszukamy jutro. Idealna mama?
No nie mów, że ty byś szukał od razu
. Dziecko nie zając, nie ucieknie.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Fan ma rację. Nie dość, że nie przyciąga, to jeszcze nazwa opowiadania nie przemawia.
Zanim napiszesz jakikolwiek post, naucz się lepiej ortografii. Tyle razy moderatorzy i admini Cię poprawiali, a ty to (najprawdopodobnie) ignorujesz, a ignorowanie admina lub moda może dla Ciebie źle skończyć.
Tak wiem, ile pracy trzeba włożyć, żeby opowiadanie, które piszesz, było ciekawe, czytelne i pociągające, bo sama czasami piszę opowiadania, ale ich nie udostępniam.
To tyle ode mnie. Mam nadzieję, że posłuchasz mnie lub Fana i poprawisz ortografię (chociaż patrzeć po ilości błędów nie zrobisz pewnie tego.).
>> deviantART>> KoziolTerrorysta
''Every place you've ever imagined... It's real. There's a fictional city in your mind, and you know every corner of it. Your mind is a world. Each of us is a place."/ Porter Robinson // 【=◈︿◈=】
Strony: 1