Nie jesteś zalogowany na forum.
Witajcie! Aktywnym userem może nie będę, bo też trochę wstyd, żeby takie stare pudło jak ja zajmowało się bajkami Chciałam tylko zostawić ślad i poczuć więź z osobami, które tak jak ja wychowały się na tej bajce.
"Król lew" był moją ulubioną bajką, ba, mogę nawet powiedzieć, że jedną z rzeczy, które w dzieciństwie wywołały we mnie największą i najdłuższą fascynację. W wieku ok. 5-6 lat dostałam od wujka jakąś piracką kasetę (cóż, takie czasy) i od tamtej pory aż do zmierzchu ery VHS i zmierzchu mojego dzieciństwa obejrzałam ją tyle razy, że praktycznie ją zdarłam. Niektóre sceny były w takim stanie, że w zasadzie niewiele było widać spomiędzy szumów i zakłóceń, ale to mi nie przeszkadzało, bo znałam wszystko na pamięć. Serio, całe dialogi (jako dziecko miałam świetną pamięć)... może poza miejscami, których nie mogłam zrozumieć z powodu słabej jakości kasety (pomijając późniejszą jej dewastację) lub mojego ograniczonego słownictwa. Spędzałam długie godziny bawiąc się figurkami i maskotkami zwierząt, które udawały postacie z filmu. Wymyślałam niekończące się opowieści - dobrze, że nie miałam wtedy pojęcia o internecie i fanfiction, bo musiałabym się dziś wstydzić za zaspamowanie jakiegoś forum
Parę lat później kuzyn pożyczył mi kasetę z druga częścią, ale nie podobała mi się tak jak pierwsza - może byłam już za stara potem długa przerwa, kiedy zapomniałam o "Królu lwie", ale dzięki internetowi i dostępowi do wersji cyfrowych filmu wspomnienia wracają. Fajnie być czasem znów dzieckiem.
Ostatnio edytowany przez magnetia (2013-07-15 21:21)
Witaj Magnetia mam nadzieje że spedzisz z nami dużo czasu :")
Miło mi Cię widzieć, magnetia. Po Twoim powyższym poście wnioskuję, że drzewie w Tobie potencjał. Czuję, że błyskawicznie się tutaj wkręcisz i zostaniesz na dłużej. Dobrej zabawy i fajnego pisania życzę.
Witajcie! Aktywnym userem może nie będę, bo też trochę wstyd, żeby takie stare pudło jak ja zajmowało się bajkami
Wiek tu nie ma ŻADNEGO znaczenia.
A tak w ogóle, to witaj.
"Wszyscy jesteśmy złączeni w wielkim kręgu życia" - Jego Wysokość Król Mufasa
Witaj Magnetia w naszych lwich progach i czuj się tutaj lepiej niż w domu ! Od razu czuć od Ciebie tego "ducha".
magnetia aVe *hug* Jak mówili przedmówcy, wiek nimo nic do znaczenia i baw się dobrze. *bestia uśmiechnęła się po czym wróciła do swych zajęć*
// Duże litery ani kropki nie gryzą ~Carotte //
Ostatnio edytowany przez Madame (1970-01-01 01:00)
O wiek nie masz się co martwić, bo są tutaj osoby w wieku grubo ponad 20
Magnetio, nie przejmuj się wiekiem. Są na tym forum osoby, które mają za sobą już dwie dekady, a przecież latka dalej lecą Mam nadzieję, że zagrzejesz tu miejsce. Jeśli nie czujesz się w rpg, weź udział w dyskusjach- świeży punkt widzenia na pewno nikomu nie zaszkodzi.
Dzięki wszystkim
Cześć ludzie! Raczej lwy i lwice._Jestem Nizuri, jeśli chcecie wiedzieć gram w feral heart pod nickiem burdajewicz(dziwne co nie?),_a moja postać jakby nie inaczej nazywała się Nizuri._Gadajcie na FH ze mną po polsku i normalnie, nie lubię pisać trochę po angielsku._No to chyba na tyle, dziękuję.
// Od czego zacząć.. Już wiem, od wielkich liter- naciskaj shift na początku zdania. Używaj znaków interpunkcyjnych tam, gdzie są potrzebne, a po nich stawiaj spację. I nie zjadaj ogonków od literek, są niesmaczne ~Carotte //
Ostatnio edytowany przez Madame (1970-01-01 01:00)
Witaj, Nizuri. Miło mi powitać Ciebie w naszym Stadzie Lwiej Ziemi. Mam nadzieję, że spędzisz tutaj miło czas i z chęcią będziesz pisać rozbudowane i ciekawe posty.
Witam Cię, Nizuri. Baw się tutaj dobrze.
Nizuri aVe *hug* Miło powitać nową duszyczkę do zgwałcenia... żartuaja *śmiech* Vorlind/Bestia jestem i baw się dobrze w stadzie *uśmiechnęła się do nowej*
Ostatnio edytowany przez Vorlind (2013-07-23 16:14)
Siema, jestem Bartek, a na forum Louis, miło mi mam 15 lat, chłopak. Trafiłem tu przypadkiem ale zostanę na dłużej.
Miło Cię poznać. Mam nadzieję, że te słowa, "zostaną na dłużej", nie kłamią.
Witajcie nowi: magnetio, Nizuri, Louis'ie, bawcie się dobrze
@Nizuri: masz avatar z nielegalnym źródłem. Usuwam go, bo jest to niezgodny z regulaminem.
@Louis: masz avatar bez jakiegokolwiek źródła, uzupełnij je.
Ostatnio edytowany przez Ibilis (2013-07-30 20:53)
Cześć, Louis! Pragnę Ci życzyć miłego pobytu w Stadzie Lwiej Ziemi. Baw się dobrze, lecz w granicach Regulaminu.
Ile nowych pyszczków!
Miło Was poznać, bawcie się dobrze : ))
Witam Cię, Louis. Baw się tutaj dobrze.
//Coraz więcej osób przybywa.//
Nazywam się Dewil, mam 11 lat, jestem pierwszym lwem stworzonym przez diabła , pochodzę z ziemi zwanej Przeklętą.
//Stawiaj przecinki rozdzielając myśli. Ewentualnie dziel treść na krótkie zdania. Taki zalew wyrazów, jeśli się go pozbawi interpunkcji, jest niezrozumiały. Ib//
Ostatnio edytowany przez Ibilis (2013-07-31 15:57)
Witam cię, Dewil. Baw się tutaj dobrze.
Witaj Dewilu. Nazywam się Ibilis, mam 19 lat, jestem lwem-adminem, pochodzę z krainy zwanej Ortografiolandią.
Baw się dobrze, ale postaraj się pisać ciut... porządniej, okej?
Ostatnio edytowany przez Ibilis (2013-07-31 15:55)
Czołem świeżej krwi (;
Dewil, słuchaj się Ibilisa i szanuj swój rodzimy język, bo inaczej przed każdym logowaniem Ib będzie Ci robił przymusowe dyktanda. Taki to z niego ortograficzny szatan.
//Literówka poprawiona, Ib //
Ostatnio edytowany przez Ibilis (2013-07-31 16:19)
Cześć Dewil. Haha! Nareszcie ktoś w moim wieku. Baw się dobrze, ale w granicach regulaminu.
* tula wszystkich nowych * Bawcie się tutaj dobrze!
Dzięki Marta ja też się cieszę , Shadow teraz będę uważać.Marta chcesz być moją znajomą.
Jesteśmy Stadem. Wszyscy jesteśmy dobrymi znajomymi, Dewil.
Cześć, Dewil. Życzę Ci miłej zabawy w naszym Stadzie i poznania wspaniałych osób, z którymi miło będzie się pisało posty. Pamiętaj jednak o odpowiednim zachowaniu i przestrzeganiu Regulaminu.
Dzięki,_a może ty chcesz być pierwsza?
// Morze jest głębokie i szerokie, wiesz? Zdanie zaczynamy wielką literą, a kiedy ów zdanie ma być pytaniem kończymy je znakiem zapytania. Po znakach interpunkcyjnych następuje spacja. ~ Carotte //
// Caruś, duża litera to będzie jak w wordzie ustawimy czcionkę 72, ale zdania zaczynamy wielką literą. ~ Nal//
Ostatnio edytowany przez Nalimba (2013-08-03 23:05)
Cześć, jestem Destiny i mam 16 lat. Jak na razie to pierwsze forum, na którym jestem zalogowana, wiec dopiero się "oswajam" i próbuję zrozumieć rozmieszczenie wszystkiego