Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Wątek zamknięty
Spóźniony news, ale... nie do końca.
Otóż - 15 Czerwca 1994 roku odbyła się premiera Króla Lwa, co oznacza, że film ten jest już pełnoletni!
Osiemnaście lat minęło, a pod każdym względem: audio-wizualnym, przesłania, języka, historii Król Lew wciąż pozostaje aktualny, i może się wydawać jakby był wyprodukowany w XXIw. ^_^
Jednakże, my - jako Polacy dzień 18 urodzin będziemy obchodzić dopiero 18 Listopada - bo wtedy była jego polska premiera. ;]
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Ale powód do świętowania i tak jest ^^
Niesamowite, że po tylu latach tematyka filmu wciąż jest tak ceniona i ma tylu fanów - nie tylko w Polsce, oczywiście
Sygn by Laura-comics
"Va'esse deireádh aep eigean..."
"Jutro ruszę tam, w obcą stronę
Bojąc się, że znów zgubiłem cel.
Może wszystko jest już stracone
A może nie... A może nie..."
"Jutro ruszę tam, w inną stronę
Z wiarą, że choć raz nagrodzi mnie los.
I odzyskam myśli stracone
I jeszcze coś... Jeszcze to coś."
~Dżem
No to w sumie już król może do monopolowego gonić
I jednocześnie 18 lat mojego debiutu w sali kinowej ;D Wszystkiego najlepszego dla dorosłego Króla Lwa!!
Ale życzyć 100 lat już można ;]
xD No to trzeba opić xD
Nawet nie wiem co napisać więcej xD
*Drapie się po łepku*
Ostatnio edytowany przez Nanaki (1970-01-01 01:00)
Король Леь Акуна Матата
Вместе мы вместе мы мы одно
Real Shinigami 真正的死神
Furry to styl życia.
Tyle lat ale wciąż aktualny.
Już taki jestem zimny drań
I dobrze mi z tym, bez dwóch zdań
bo w tym jest rzeczy sedno
Że jest mi wszystko jedno
Już taki jestem zimny drań
Szkoda tylko że po 18 latach Disney całkiem się stoczył i zaczął tworzyć kiczowate buble dla rynku zachodniego (czytaj: amerykańskiego). Trzeba liczyć na to, że producenci przestawią mózg na lewostronny, a póki co pozostaje oglądać starego dobrego Disneya z "Królem Lwem" na czele
Może urządzimy jakąś osiemnastkę?
"Osiemnaście lat minęęęłoo..."
Ten film jest starszy ode mnie ;3 co nie zmienia faktu że był, jest i będzie świetny i nadal figuruje na mojej liście ulubionych filmów ( taak...pierwsza piątka). Jak dla mnie Król Lew nigdy się nie zestarzeje...
Sto lat ! Sto lat ! Niech żyje żyje nam !
"Jeśli nie możecie czegoś zrobić, dajcie to zrobić Polakom." -Napoleon Bonaparte
Avek autorstwa Sachary
I niech będzie ten film znany jeszcze ze 100 lat . Trzeba to jakoś uczcić.... Maraton kl na skype z przyjaciółką // znowu będę się śmiać z rzeczy z których nie powinnam się śmiać...//
Sach dzięki za tą animację <3
Tak. Cieszę się faktycznie. Dobrze, że takie kino nadal ma swoją partię (nieliczną) w branży kinowej, które natenczas i tak jest dostatecznie beznadziejne.
'Nie jestem katem do wynajęcia, ani obrońcą sierot. Jestem wiedźminem'
' Rzygam swoim życiem. Rzygam swoim wstydem i poniżeniem. Rzygam swoim zaangażowaniem i odrzuceniem. Rzygam brakiem odwagi i nadgorliwością. Wyrzyguje siebie na świat'
I niech i sto lat nam króluje na liście najlepszych produkcji animowanych wszech-czasów
Ach, jak ten czas leci... Mam nadzieję, że jeszcze co najmniej drugie tyle będzie wciąż aktualne!
Gołębie serce. Lwia dusza. Grrrau.
Przeszłość, młodość Obeca sygna by Sachara, avatar by Vita - THX
500 postów -> 09.06.2012
Wszystkiego najlepszego dla Króla Lwa, niech żyje jak najdłużej razem przesłaniem które przedstawia
"Dopóki tutaj jesteś ważne jest kim jesteś"
CZASAMI TO CZEGO NIE WIDAĆ JEST, A TO CO WIDAĆ TO TYLKO ZŁUDZENIE . . .
zapraszam - www.youtube.com/user/TurboTLK www.facebook.com/NikoPoland
Już osiemnaście lat minęło, a Król Lew wciąż wzrusza tak samo jak za pierwszym razem
Niech żyje jeszcze 200 lat!
Baczność [you]!
"...Dowodem odwagi nie jest umrzeć, lecz żyć..."
18 Lat minęło jak jeden dzień,
dla Króla Lwa piękny to jest wiek!
18 Lat minęło, odeszło w cień,
a Król Lew jaki był taki jest!
A świat wciąż nam roztacza uroki swe
tak samo jak Król Lew.
Od oglądania nie wykręcisz się,
bo i tak spodoba ci się.
Nas czas tu nie pogania, nie mamy dosyć oglądania.
Na wiele jeszcze go stać!
Wszystkiego najlepszego c:
Shayen
I did my best, it wasn't much I couldn't feel, so I tried to touch
I've told the truth, I didn't come to fool you And even though it all went wrong
I'll stand before the Lord of Song With nothing on my tongue but Hallelujah
Hallelujah...
To fajnie że minęło 18 lat. To świadczy o tym że warto było poznać ten film i wspomóc w nim. Niech żyje Król lew !. Wszystkiego Najlepszego.
Dawny nick: Ashley/Lady
Niech żyje nam Król Lew forever!
Tyle lat już mineło a ja wczoraj buszując po piwnicy wśród tych zakurzonych książek i gazet znalazłem książkę Król Lew, aż mi się łezka w oku pojawiła, znalazłem ją po tylu latach..:dummy:
Wooooow! Koniecznie musisz nam ją pokazać!
A wracając do osiemnastki KL - gdy odbyła się premiera Króla Lwa byłem jeszcze małym brzdącem, bo miałem ledwie kilka miesięcy... ale zdecydowanie każdy urodzony w latach dziewięćdziesiątych może nazywać siebie dzieckiem pokolenia KL, pokoleniem CUDOWNYCH animacji.
Oglądanie filmach na kasetach - katowanie jednego filmu poprzez oglądanie go kilka razy pod rząd - to były czasy!
Król Lew się nie starzeje, nie ulega pod tym względem modom, ani postępowi technicznemu - w końcu nie dotyczy ludzi.
A wystarczy spojrzeć na "Making Of" by zobaczyć jak wiele się zmieniło w ludzkim świecie od tego czasu. Śmieszne ubrania (i tak w miarę normalne w porównaniu do niektórych z tamtego okresu, ale w końcu ubierali się w najlepsze ciuchy - przecież kręcono film z ich udziałem! ), fryzury. Stare komputery, widać jeszcze techniczne "zacofanie". Aż trudno uwierzyć, że KL nie postarał się ani o sekundę.
Osiemnaście lat od premiery, w międzyczasie jeden sequel i jeden midquel... a fani wciąż mają o czym dyskutować, i nic nie wskazuje na to, by coś miało się pod tym względem zmienić!
Dwieście lat, Królu Lwie!
Oto mój 8000 post. Król Lew ma już trochę na liczniku lat, a ja na liczniku postów... ale to dopiero początek.
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Strony: 1
Wątek zamknięty