Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Super książka polecam !
Seria utrzymana w stylu sagi Zmierzch Akcja rozgrywa się w środowisku amerykańskich nastolatków naznaczonych wampiryzmem, uczęszczających do specjalnej szkoły, pozwalającej im zdobyć kwalifikacje dorosłego wampira.
Zoey Montgomery to zwyczajna szesnastolatka, która dzieli życie między szkolną monotonię a rodzinną niesielankę. Pewnego dnia wszystko się zmienia. Zoey zostaje Naznaczona i przyłącza się do grona adeptów szkoły Domu Nocy. Tylko tam jej ciało może przejść niezbędną Przemianę, by mogła stać się dorosłym wampirem. Dziewczyna próbuje odnaleźć się w nowym, fascynującym świecie. Otoczona wrogami i sprzymierzeńcami pragnie wykorzystać swe wyjątkowe predyspozycje, by zgłębić tajemnice Domu Nocy. Ku jej zaskoczeniu niezwykle pomocny okazuje się Erik, jeden z najbardziej atrakcyjnych i utalentowanych wampirów w szkole.
Tomy Domu Nocy:
1.Naznaczona
2.Zdradzona
3.Wybrana
4.Nieposkromiona
5.Osaczona
6.Kuszona
7.Spalona(Dopiero wyjdzie)
Ostatnio edytowany przez Naj.Fanka.KL (2011-10-23 20:17)
[you] grozisz mi ?! Nie ? To fajnie.
Lew ma, wiadomo, pazur lwi,
Lew sobie z wszystkich wrogów drwi.
Bo jak lew tylko ryknie,
To wróg natychmiast zniknie.
ryyk :kwow: = :krzyk: :oczy: :wsciekly: :sparta: :wytrzeszcz:
Avek mojego autorstwa
Seria utrzymana w stylu sagi Zmierzch
Powiem tak: to był trochę lepsze niż Zmierzch (który tak na marginesie nie podobał mi się zupełnie O__o). Za sprawą przyjaciółki przebrnęłam dosyć szybko przez pierwszą część i spory fragment drugiej. Ale dalej już nie pociągnęłam. Cóż, książki w tym stylu po prostu trzeba lubić żeby ja czytać
Złe nie jest, ogólnie myślę, że... polecam. Ale jeśli ktoś ma gust podobny to mojego to nie ma się czym ekscytować
Sygn by Laura-comics
"Va'esse deireádh aep eigean..."
"Jutro ruszę tam, w obcą stronę
Bojąc się, że znów zgubiłem cel.
Może wszystko jest już stracone
A może nie... A może nie..."
"Jutro ruszę tam, w inną stronę
Z wiarą, że choć raz nagrodzi mnie los.
I odzyskam myśli stracone
I jeszcze coś... Jeszcze to coś."
~Dżem
Rozumiem ,ale ja akurat jestem fanatyczką To dlatego podobają mi się nadal bajki np.Król lew ,Księga dżungli Nie o to mi chodzi ,że bajki z dzieciństwa nie grają roli jako jakieś upodobanie ,ale po prostu kiedyś się znudzą a mi nie A dlatego napisałam w stylu Zmierzchu ,bo jest rozpoznawany i obydwóch główną rolę grają wampiry.Oczywiście ta książka jest 100000% lepsza od Zmierzchu.Przynajmniej autorki mają poczucie humoru .
Ostatnio edytowany przez Naj.Fanka.KL (2011-10-29 11:52)
[you] grozisz mi ?! Nie ? To fajnie.
Lew ma, wiadomo, pazur lwi,
Lew sobie z wszystkich wrogów drwi.
Bo jak lew tylko ryknie,
To wróg natychmiast zniknie.
ryyk :kwow: = :krzyk: :oczy: :wsciekly: :sparta: :wytrzeszcz:
Avek mojego autorstwa
Czytałam pierwszą część. Dobra może być, ale jedno co mnie dobiło - Vampiry się przecież ukrywają to jakim cudem wszyscy wiedzą że jest szkoła dla vampirów?
Ostatnio w Empiku widziałam Naznaczoną i część drugą tej książki. Powiem tyle: Jak skończę czytać te książki, które teraz czytam to będę czytać serię Naznaczona.
ZAPRASZAM!
Życie to ciągłe zmiany...
Kocham tą książkę <3 Mam aktualnie cztery części, ale mam zamiar mieć całą serię!
>> deviantART>> KoziolTerrorysta
''Every place you've ever imagined... It's real. There's a fictional city in your mind, and you know every corner of it. Your mind is a world. Each of us is a place."/ Porter Robinson // 【=◈︿◈=】
Dom Nocy to moja ulubiona saga. W sumie przeczytałam już z 10 części? 11 leży na półce i czeka. I tak, każdy wie że jest taka książka i ludzie z nimi żyją w zgodzie Choć fakt, faktem jeśli wampiry już wychodzą to przykrywają swoje znaki
Żyj tak, aby twoja wolność nie była więzieniem...
Strony: 1