Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Istniejące rasy niedźwiedzi to:
niedźwiedź amerykański (niedźwiedź czarny)
niedźwiedź andyjski
niedźwiedź błękitny
niedźwiedź brunatny
niedźwiedź himalajski
niedźwiedź jaskiniowy
niedźwiedź malajski
niedźwiedź polarny
Zastawiania mnie tylko czy miś koala to też niedźwiedź?
Czy znacie jakieś rasy niedźwiedzi które wyginęły?
Spójrz na gwiazdy,bo z nich patrzą na nas wszyscy władcy z przeszłości...
Pewien mądry król powiedział: Jesteśmy jedno. Nie zrozumiałam wtedy. Już rozumiem...
Jeden głos ja i ty, ziemia, niebo, radość, łzy...
heh:p nie wiedziałam. Jeżeli jest torbaczem to jest z rodziny kangurowatych. Pozatym czemu jest misiem?
Spójrz na gwiazdy,bo z nich patrzą na nas wszyscy władcy z przeszłości...
Pewien mądry król powiedział: Jesteśmy jedno. Nie zrozumiałam wtedy. Już rozumiem...
Jeden głos ja i ty, ziemia, niebo, radość, łzy...
Kiara ma rację. Koala to nie niedźwiedź. Ale też się kiedyś myliłam A co do ras, to nie znam juz żadnych (nie interesuję się szczególine niedźwiedziami )
Sygn by Laura-comics
"Va'esse deireádh aep eigean..."
"Jutro ruszę tam, w obcą stronę
Bojąc się, że znów zgubiłem cel.
Może wszystko jest już stracone
A może nie... A może nie..."
"Jutro ruszę tam, w inną stronę
Z wiarą, że choć raz nagrodzi mnie los.
I odzyskam myśli stracone
I jeszcze coś... Jeszcze to coś."
~Dżem
Tak, nie ma chyba więcej ale za to mam ciekawostkę! Niedźwiedzie zapadją w sen zimowy! I kto tego nie wiedział? ;>
Żyj tak, aby twoja wolność nie była więzieniem...
Nie ma ras niedźwiedzi, są gatunki niedźwiedzi
Masz rację Ax, dzięki za zwrócenie uwagi - już poprawiłem tytuł
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Może byś tak dodała jakieś obrazki opisy itp.? Bo wypisałaś tylko gatunki niedziwiedzi
Już taki jestem zimny drań
I dobrze mi z tym, bez dwóch zdań
bo w tym jest rzeczy sedno
Że jest mi wszystko jedno
Już taki jestem zimny drań
Jest wymarły gatunek niedźwiedzia ! To niedźwiedź jaskiniowy. Oto informacje z Wikipedii :
Niedźwiedź jaskiniowy (Ursus spelaeus) – gatunek niedźwiedzia, zamieszkującego Europę w okresie plejstocenu ok. 300 tysięcy lat temu i wymarłego pod koniec ostatniej epoki lodowcowej, ok. 28 tysięcy lat temu.
Zarówno polska nazwa niedźwiedź jaskiniowy, jak też łacińska Ursus spelaeus, wiąże się z faktem, iż szczątki tych zwierząt znajdowano głównie w jaskiniach. Dzięki temu uważa się, iż zwierzę to spędzało o wiele więcej czasu w jaskiniach, niż żyjący współcześnie niedźwiedź brunatny, który takie miejsca wykorzystuje wyłącznie dla snu zimowego.
Kości niedźwiedzi jaskiniowych odnaleziono w wielu jaskiniach w całej Europie, np. w jaskini Dechenhöhle (Niemcy), Teufelshöhle (Niemcy), Drachenloch (Szwajcaria), Jaskini Ważeckiej (Słowacja), zaś na terenie Polski np. w Jaskini Magurskiej w Tatrach oraz w wielu innych jaskiniach Wyżyny Krakowsko-Częstochowskiej, Karpat i Sudetów (m. in. w Jaskini Niedźwiedziej i Jaskini Radochowskiej).
Oczywiście to tylko najważniejsze informacje.
A którym z tych gatunków niedźwiedzi były niedźwiedzie z filmu? To był brunatny czy jakiś inny?
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
A którym z tych gatunków niedźwiedzi były niedźwiedzie z filmu? To był brunatny czy jakiś inny?
Chyba brunatny albo gryzli (podgatunek niedźwiedzia brunatnego)
,,Król lew" od zawsze i na zawsze!
Strony: 1