Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Mamy sporo tematów związanych z konkretnymi serialami, ale brakowało nam dotąd miejsca, gdzie możemy pokrótce opisać serial, który obecnie nas najbardziej wciągnął.
Ostatnio przeglądając swoją listę rzeczy, które chcę obejrzeć na filmwebie natrafiłem na Broadchurch. ^^
Uwielbiam "Lucyfera", czekam na kontynuacje drugiego sezonu w Stanach.
Poza tym, zbieram się do obejrzenia "Jeźdźca bez głowy", utknęłam w połowie drugiego sezonu, ale chcę to dokończyć.
To the stars who listen — and the dreams that are answered.
Sarah J. Maas – A Court of Mist and Fury
deviantArt Tumbrl
Wręcz pokochałam "Wspaniałe stulecie" poprzez soundtracki i kostiumy. Jedyne co mnie odtrąca od laptopa to "Wspaniałe stulecie sułtanka Kosem", ponieważ nie ma tej perełki, co w pierwszej części. Ponadto drugi sezon sułtanki Kosem jest wręcz odpychający ze względu na ciągłe wywyższanie fikcyjnej postaci, jaką jest Farya. Ogólnie to polecam tylko pierwszą część.
“Hey, Mom. Why did you give birth to me?”
~Ray
Anime to nie do końca to co mamy na myśli mówiąc serial, ale ostatnio przy śniadaniu oglądam sobie InuYashę. Poza tym to przymierzam się do South Parku.
Niciu, a co to ten Broadchurch? Tak, wiem, że mogę wygóglować, ale zawsze jestem ciekawa, jak ktoś przedstawi to o czym mówi.
Oj, oj, oj. Dopiero teraz zauważyłem pytanie.
Podejrzewam, że już zdazylas sprawdzić, ale Broadchurch to dramat społecznościowy i jednocześnie kryminał. Bardzo mocno skupia się na bohaterach i ich relacjach z innymi (akcja toczy się w małym miasteczku). Ciężko mi opisać co dokładnie sprawia, że jest tak świetny, ale pokrótce: wszystkie elementy są dobrze dopasowane. Bardzo łatwo zatonac w tym świecie i zapomnieć, że to tylko gra aktorska. W podobnym napięciu trzymało mnie chyba tylko Breakind Bad (choć tam imersja była nieco mniejsza z racji mniejszego realizmu).
A obecnie - niedawno skończyłem oglądać Dirka Gently'ego. Jeśli szukacie czegoś pełnego niesamowitosci, dziwnosci, a jednocześnie spójnego - szczerze polecam. Jeden z najlepszych seriali jakie w życiu widziałem!
Nie chciałem wychodzić z klimatu niesamowitosci więc po skończeniu powyższego - zabrałem się za Serię Niefortunnych Zdarzeń.
Obecnie to "Policjantki i Policjanci", ale do niedawna, bo już się skończył, "Dragon Ball Super" 131 odcinków.
Digimon Adventure. Większość osób pewnie myśli, że to "głupawy serial dla dzieci" i "podróba Pokemonów", a jest wbrew pozorom (pomimo niektórych specyficznych dla Kraju Kwitnącej Wiśni "gagów") dość dojrzałe (biorąc pod uwagę jakie wątki porusza).
Grywałem w FH pod nickiem Ibilis używając presetu.
Strony: 1