Nie jesteś zalogowany na forum.
Która sceny z KL i KL2 są najbardziej wzruszające? Według mnie śmierć Mufasy i spotkanie dorosłego Simby z Mufasą kiedy to Rafiki mówi Simbie ,,On żyje w Tobie'' i ta muzyka ja poprostu nie wytrzymuje. Jeżeli miałby ktoś ten odcinek filmy to prosze go tu wkleić
Spójrz na gwiazdy,bo z nich patrzą na nas wszyscy władcy z przeszłości...
Pewien mądry król powiedział: Jesteśmy jedno. Nie zrozumiałam wtedy. Już rozumiem...
Jeden głos ja i ty, ziemia, niebo, radość, łzy...
mówisz masz -
dziękuje! To ta sama najbardziej wzruszająca scenka o której mówie, to masz jej zdjęcia w sygnaturce ;p
Pewien mądry król powiedział: Jesteśmy jedno. Nie zrozumiałam wtedy. Już rozumiem...
Czyli też ją lubisz?
Trochę wzruszająca jest też scena wygnania Kovu.
E.... Ja w sumie cały film płakałam.
Ha, już wiem!~!!!!
Wzruszająca jest bardzo scena jak Kiara mówi simbie - '' My?! Oni??! Tylko spójrz oni to my! Jakie widzisz różnice""
W takim razie ja też coś dodam. Najbardziej wzruszyłem się przy scenie gdy Mufasa mówi do młodego Simby - "Simba powiem Ci coś co kiedyś powiedział mi mój ojciec : Spójrz w gwiazdy..." (scena naprawe mi się podobała, bardzo klimatyczna ).
(a tak przy okazji pamiętam gdy film trafił do polskich kin, miałem wtedy jakieś 6 może 7 lat , w każdym razie ładnie płakałem przez pół filmu
)
"Nie wykonuję request'ów/art trade'ów/commission'ów"
Niewątpliwie śmierć Mufasy
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
"Gdy Simba dowiaduje sie ze Mufasa nie zyje."
Raczej sobie to uświadamia...
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
1. Śmierć Mufasy - jedna z najbardziej wzruszających scen w filmach Disneya. Bezpretensjonalnie wykonana.
2. Spotkanie Simby z Duchem Mufasy - Może nie az tak bardzo wzruszajace, ale coś w tym było...
3. Kiedy Kiara stara się przetłumaczyć Simbie, że "my i oni? ...." - tak, to jest piękne. I to ejst jedyny plus dla Kiary moim zdaniem 
Nasmutniejszy moment według mnie? Gdy Simba prosi martwego Mufasę żeby wstał i poszedł z nim do domu... Kiedy się do niego przytula...
A spotkanie Simby z duchem Mufasy to też bardzo wzruszający i PIĘKNY moment.
Sygn by Laura-comics
"Va'esse deireádh aep eigean..."
"Jutro ruszę tam, w obcą stronę
Bojąc się, że znów zgubiłem cel.
Może wszystko jest już stracone
A może nie... A może nie..."

"Jutro ruszę tam, w inną stronę
Z wiarą, że choć raz nagrodzi mnie los.
I odzyskam myśli stracone
I jeszcze coś... Jeszcze to coś."
~Dżem
Pocałunek... Mnie za bardzo nie wzruszyło, ale owszem, była to chwila romantycznego uniesienia 
Sygn by Laura-comics

~Dżem
Mnie wzruszyły trzy sceny :
1. Kiedy Mufasa ginie.
2. Kiedy Simba rozmawia z duchem swego ojca.
3. Kiedy Skaza wyjawia Simbie, że to on zabił jego ojca.
,,Jestem człowiekiem, który jeśli mówi tak, to jest tak, jeśli mówi nie, to jest nie, a jeśli nie mówię nic, to albo nie mogę, albo nie chcę powiedzieć prawdy." - gen. Władysław Sikorski
Zdecydowanie śmierć. Pocałunki są w każdym filmie, w każdej bajce i w każdym parku, a śmierć zdarza się dość rzadko. No chyba, że to horror to tam tylko krwawe akcje, ale to już wzruszające nie jest!!!
Najbardziej wzruszyła mnie śmierć Mufasy :> A jeśli chodzi o pocałucnek (xD)... zbytnio mnie nie zwruszył 
wężowa mama

Według mnie to była raczej szczęśliwa chwila, a nie wzruszająca. Ale zależy jak kto ta sytuację odebrał 
Sygn by Laura-comics

~Dżem
la mnie najbardziej wzrusszające było "szturchanie" Simby zabitego Mufasy, ale to, jak Skaza go spychał ze skały.
Ostatnio edytowany przez Nhemea (2010-12-11 19:47)
'Nie jestem katem do wynajęcia, ani obrońcą sierot. Jestem wiedźminem'
' Rzygam swoim życiem. Rzygam swoim wstydem i poniżeniem. Rzygam swoim zaangażowaniem i odrzuceniem. Rzygam brakiem odwagi i nadgorliwością. Wyrzyguje siebie na świat'
1.Śmierć Nuki
2.Śmierć Mufasy
3.Śmierć Skazy (bardzo go lubiłam)
![0102k1_01[1].gif](http://www.animalskingdomzoo.com/animals/0102k1_01[1].gif)
Faktycznie smutna scena (zwłaszcza ta niewykorzystana wersja) ale aż taka wzruszająca jak śmierć Mufasy, to nie była... A śmierć Skazy nie była jakaś specjalnie podniosła... (moim zdaniem) ot hieny go zjadły...
Moim zdaniem najbardziej wzruszające sceny to śmierć Nuki (bardzo go lubiłam)i śmierć Mufasy (też go bardzo lubiłam)

Sach dzięki za tą animację <3