Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Istnieje fanfik o nazwie jak w temacie jest to troszkę inne spojrzenie na króla lwa a w szczególności na Skazę i Mufasę . Tego drugiego mogłabym rozszarpać na strzępy . Zapraszam do czytania i wyrażania tu swojej opinii. Wpiszcie dziedzictwo Skazy potem w pierwszy wynik wyszukiwania. następnie kliknijcie w fanfiction i dalej już macie .
Lubię Skazę
Osobiscie nie przepadam za Fan Fiction. Mufase roszarpać?! Haha! Niby dlaczego? Jak to Taka (Skaza) jest zły!
Już taki jestem zimny drań
I dobrze mi z tym, bez dwóch zdań
bo w tym jest rzeczy sedno
Że jest mi wszystko jedno
Leonardo niby masz racje,ale ten fanfik tak na mnie zadziałał że nawet jak bym chciała polubić Mufasę , to coś we mnie buntuje i nie pozwala mi ma to . A zresztą i tak króla lwa lubię. POZDRO.
Lubię Skazę
To chyba kwestia gustu. Ja tam wole Mufase od Skazy.
I dobrze mi z tym, bez dwóch zdań
bo w tym jest rzeczy sedno
Że jest mi wszystko jedno
Wiesz , moja klasa naprzykład twierdzi że Mufasa jest otyły i leniwy a Skaza to anorektyk . osobiśćie nie zgadzam się z nimi .Skaza jest sprytny i ładny za to go lubię . Mufasa też ma swoje dobre strony , ale ja chyba nie potrafię ich znaleźć.
Ostatnio edytowany przez Kivuli (2011-07-21 14:30)
Lubię Skazę
I mądry. Wolę Skazę od Mufasy.
Udało mi się w końcu to dokończyć.
Sam fanfic nawet ciekawy , lecz jedna rzecz mi nie pasuje.
Jakby Mufasa zmarł wcześniej, a Simba pozostał na Lwiej Skale, wówczas to on zostałby królem pomimo swego wieku. (Tak więc nawet na wygnaniu był królem nie zdając sobie z tego sprawy).
Skoro Simba był królem to Skaza nie miał władzy nad LZ i nie należało ono do niego. (wszyscy się go słuchali tylko dlatego, bo nie wiedzieli, że Simba żyje). W ten sposób dochodzę do wniosku, że owszem, Vitani była prawowitą dziedziczką Złotego Stada, ale nie LZ.
Dlatego uważam, że Simba był i powinien pozostać królem.
Ale jak już, to Simba nie powinien być odpowiedzialny za wygnanie Złotych, bo on polegał jedynie na słowach Lwioziemek, które również powinny wyjawić prawdę dawno.
Ja przynajmniej to tak widzę.
Dziedzictwo Skazy to najlepszy fanfick jaki kiedykolwiek czytałam. Nie pasuje mi tu tylko jedna rzecz. O tuż Vitani zorientowała się, że jej matka mogła umrzeć, kiedy Kiara i Kovu ożenili się. A od wypadku Ziry i ślubu mineło dużo czasu.
Mój 200 post!
Ostatnio edytowany przez Salina (2012-09-11 15:52)
Król Lew:
-Epicka muzyka
-Epicka historia
-Epickie postacie
-EPICKI FILM
A jaki jest adres tego bloga?
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Ogólnie nie kręcą mnie fanfiki, ale trafiłam na ten i mnie zaciekawił, niestety zdążyłam przeczytać początek. Był dostępny jeszcze z tydzień temu, potem tylko jako ślad w wyszukiwaniu Google (po kliknięciu "404 not found"), teraz zniknął na dobre wraz ze stroną lionking.pl. Czy ktoś może zna inne dojście do tej historii? Może ktoś przechował na dysku?
Wiele części prawdopodobnie straciliśmy bezpowrotnie, ale część udało się odzyskać:
http://pridelands.eu/portal/dziedzictwo-skazy
Sytuacja wygląda tak: opowiadania były pisane po angielsku przez polaka - TakaPL (prawdopodobne inne nicki: Xairos, Arcturus).
Prawdopodobnie on sam również przetłumaczył też to później na polski, ale z tłumaczenia nie był zadowolony.
Części które nie były zachowane ani w kopii google, ani web archive zastąpiłem wersją angielską:
Część I
Część II
Część III (EN)
Część IV (EN)
Część V
Część VI
Część VII (EN)
Część VIII
Część IX (EN)
Część X
Część XI (EN)
Część XII
Część XIII
Część XIV
Część XV
Część XVI
Część XVII (EN) - z tym musiałem się postarać - na fanfiction.net nie było jej, ale znalazłem archiwum z tym opowiadaniem
Część XVIII
Ostatnio edytowany przez Nit (2013-07-24 01:29)
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Dobrze by było, gdyby ktoś przetłumaczył te rozdziały, które są po angielsku.
Chociaż chyba ja za dużo wymagam...
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Dzięki, pewnie nie tylko ja jestem wdzięczna.
Co do tłumaczeń, to chyba i tak będę to czytała, więc... zależy tylko, jak to długie, jak skomplikowany angielski i czy znajdę czas.
P.S. Puff, długie, że ja cież kręcę. Raczej nie znajdę czasu na całość.
Ostatnio edytowany przez magnetia (2013-07-24 22:33)
Już przeczytałam kawałek tego opowiadania, tylko kawałek bo się zacinało.Naprawdę super!
//Serio? Powinnaś tutaj opisać swoje zdanie na temat tego opowiadania. Popraw to szybko! ~ Goldi//
Ostatnio edytowany przez Tima (2014-03-01 20:09)
"Ty i ja to jedno"
" Nie żałuj umarłych, żałuj tych, co żyją bez miłości." ~ Albus Dumbledore
http://krolllewek.blogspot.com/
Na szczęście lionking.pl wróciło do krainy żywych i fanfic znów można przeczytać pod adresem:
http://lionking.pl/tag/dziedzictwo-skazy/
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
o mamo jakie to długie, może i wersja tej lwicy jest po angielsku, ale napewno jest bardziej związana z samym dzieciństwem Taki
albinoraven666fanart.deviantart.com/art/Chapter-1-341686308
możesz mi zaufać, jestem dosłownie jak lew najważniejsza jest stado
P.S.Moja kuzynka Claudia dała mi to konto,bo twierdzi że król lew jej się znudził i teraz jestem ja.Mam proźbę,usuńcie to co ona dodała bo ja dopiero zaczynam.
Fanfic świetny jeden z najlepszych jaki czytałem, to z niego pochodzi moja ulubiona postać.
Obawiam się jednak że strona http://lionking.pl znowu padła .
Jako że jest to mój ulubiony fanfic posiadam na komputerze oryginalną wersie polską ( trzech pozostałych fanfic' ów też) ale nie zabardzo wiem jak to opublikować / wykorzystać.Co z tym zrobić?
Szaman, Lord Cesarstwa Doliny
Mówca Praojców, Mistrz Protokołu i Protektor Tronu
Starodawny, Pierwszy Zaprzysiężony, Strażnik Pieczęci i Pan na Szarej Twierdzy
~ wcieleń ma wiele... ale to tu wszystko się zaczęło.
No i teraz nie ma gdzie tego przeczytać Ja czytałam w dziwnej kolejności, najpierw Królową Piasku, potem Kolejny Obrót Kręgu Życia, a potem zaczęłam Dziedzictwo Skazy - i po kilku rozdziałach portal.pridelands.eu przestał działać To najlepsza seria polskich fanficków jakie znam, wciągająca i napisana świetnym językiem. Najbardziej spodobała mi się ta najsmutniejsza część - Królowa Piasku, choć we wszystkich trzech nie brakuje smutnych i tragicznych wydarzeń. Spojrzenie na ,,złe" postacie jest bardzo nietypowe, co czasami mnie irytowało (duch Skazy - dobry i mądry, duch Mufasy - omylny i nierozważny), ale nie znam całej pierwszej części, więc nie do końca wiem, dlaczego to tak wygląda.
Gdyby ktoś wstawił to ponownie do Internetu... na jakąkolwiek stronę, byłabym bardzo, okropnie wdzięczna. Choćby na Bloggera, byle by było. Nie tylko dla mnie, ale i dla kolejnych fanów Króla Lwa.
Patrz post #18. Mogę to gdzieś u nas na forum wstawić?
Do tego tematu czy, założyć nowy?
Strony: 1