Nie jesteś zalogowany na forum.
- Lodówki nie ma, bo wyszła na spacer, mon Cher. *patrzy za siebie i lokalizuje lodówkę. Podchodzi do chłodziarki* - O, proszę, proszę, któż to wrócił ze spaceru! *sarknęła na lodówkę*
Ostatnio edytowany przez Madame_Carotte (2012-07-29 13:17)
*Uśmiecha się do Carotte*
- A co u Ciebie Naliś?
U mnie po staremu, aktualnie zajmuję się czekaniem na pizzę... od dwóch dni. *spojrzał leniwie na kalendarz na ścianie*
*wkroczyła zamaszyście do klubu* Hoho, ileż się tu u was działo jak mnie nie było, proszę proszę!
*kręci się w koło zakłopotany*
-To, ten, ja, ten ni yy w takim razie, ten noo... to ja się czegoś napije *otworzył butelkę francuskiego wina i nalał do kieliszka*
Beze mnie kochanie ? *wzięła kieliszek i pokazała by nalał jej do kieliszka* nie żałuj
*zajmuje się pizzą* - wszakże tego.. nie przeszkadzajcie sobie xD
*wstał od baru i poszedł do kuchni* Caruś! Rodzice niech się sobą zajmą, a my się zajmiemy.... pizzą. *wyszczerzył się do swojej lwicy i podszedł do niej*
- A zatem przebieraj się i krój warzywka na farsz *powiedziała podając lwu różowy fartuszek*
Przepraszam Kochanie, ale czy widzisz ten zielony fartuch z napisem "Nalimba"? *pokazuje na hak przy oknie* Właśnie. Więc ja się w niego ubiorę, a to... coś. *pokazuje na różowy fartuch* Odwieś na miejsce. To Marusia.
- Marusia? Naszego Marusia?! *patrzy zdziwiona na różowy fartuch* - Nie chcę już żyć na tej planecie.. * wkłada ręce do miski z ciastem*
Taki gustowny fartuszek to tylko brat szefa może nosić. Nieistotne, bierzemy się za tą pizzę, bo do Bożego Narodzenia jej nie zrobimy. *wyjmuję deskę i tasak, i zaczyna kroić warzywa.*
*duka ciasto*- My tu gadu gadu, a pizzy ni ma komu robić. przydałby się ktoś do nastawienia pieca.
Wypadałoby to rozwałkować. *przynosi z magazynku walec* Yyyy... nie, to jest za duże... *wraca z walcem do magazynku* Hmmm..... tylko gdzie ojczulek trzyma wałek?
*otworzył butelkę francuskiego wina i nalał ukochanej cały kieliszek*
-Za nas dwoje moja droga .
*ociera pot z czoła*- a może po prostu na tym usiądę i będzie spokój? *przykrywa ciasto ścierką i zostawia do wyrośnięcia*
Ale to ma być równo rozwałkowane, a nie z dwoma wgłębieniami z Wałem Pomorskim po środku. *kończył kroić warzywa i wrzucił do miski*
Ostatnio edytowany przez Nalimba (2012-07-29 20:21)
- Ja Ci dam Wał Pomorski! *rzuca w lwa marchewką*
*tuląc się do ukochanej popijał wino kołysząc się w rytmie muzyki *
-Kocham Cię *szepnął do ucha *
*lew robi unik a marchewka ląduje w marusiowym fartuszku* Ou... bingo moja droga. *uśmiechnął się do lwicy i podszedł do miski z ciastem* Madame, to już będzie gotowe.
- No niech będzie. Wałkuj zatem, ja dokończę farsz. * powiedziała chwytając patelnię*
*na widok patelni lekko się skulił* Ale ja jestem grzeczny. *wziął partię ciasta, położył na stolnicy* Jak grube ma być to ciasto?
*odszedł aby zobaczyć co się dzieje w kuchni*
-Co tutaj za hałasy ? *rozgląda się po kuchni*
- Pizze robimy drogi Teściu! * powiedziała mieszając warzywa na patelni* - Nal, weź rozwałluj tak na ee.. nie wiem. tak żeby się nie przypiekła za mocno
Zrozumiełam rozkazy! *wałkuje całe ciasto do ok. 2cm, bierze w łapy i obraca ciastem jak profesjonalny pizzarz (?)* Będzie Tera (nie mega, nie giga) Pizza chyba, taka na metr pięćdziesiąt.
*kończy ugrzeszać się z warzywami* - No, to możesz działać dalej sam
Może by tak dodać nieco ostrości tej pizzy ? * podpiera się o ścianę*
*bierze 3 kubeczki oraz wasabi, piri piri i papryczkę chilli, podchodzi do Shupa, przykrywa ostrości pod każdym kubeczkiem i miesza* Wybierz kubeczek, Shup.
-Hm...może ten środkowy kubeczek *wskazał łapą *
*podnosi kubeczek środkowy a tam piri piri* Dobry traf, Shup. Też bym wybrał piri piri. *wraca do ciasta, kładzie na nim parę sztuk papryczek i wkłada do piekarnika wielkiego jak piec hutniczy, zamyka drzwiczki i nastawia zegar na 10 minut* Challange completed.