Nie jesteś zalogowany na forum.
Jest to ekstra To realia C&C:Red Alerta tak? Przypuszczam na podstawie wszechobecnej czerwieni i sowieckiego stroju. (Btw. jej oczy wymiatają)
A skoro mowa o "od gracza dla gracza", to może coś z Interplaya narysuj, na przykład w realiach Fallouta xD
//Słynne motto przed Falloutami "By gamers for gamers"...szkoda, że upadło //
...Jest to ekstra To realia C&C:Red Alerta tak? Przypuszczam na podstawie wszechobecnej czerwieni i sowieckiego stroju. (Btw. jej oczy wymiatają)...
Dokładnie trzecia część. Motyw ze spadającymi bombami z głównego menu oraz przytłaczająca czerwień "Trójkę" bardzo lubię za menu oraz OST Sowietów i nic poza tym 1,2 to dla mnie miłe wspomnienia, które już nigdy nie wrócą jak wiele innych.
...A skoro mowa o "od gracza dla gracza", to może coś z Interplaya narysuj, na przykład w realiach Fallouta xD
To jest cały czas brane pod uwagę i kiedyś na pewno to wykonam (a na takie rzeczy chciałbym być lepszy, ponieważ dla mnie to Biblia i nie chciałbym aby to wyglądało "byle jak" ) Chociaż o jakiś avatarek z motywem postaci stojącej w ciemnościach przed reflektorami samochodu się na pewno pokuszę
...//Słynne motto przed Falloutami "By gamers for gamers"...szkoda, że upadło //...
Oficjalnie upadło, ale co z tego skoro Brian Fargo prawdopodobnie szykuje sequel "Wasteland'a" z fanowskich funduszy. Dzisiaj jest to popularne rozwiązanie i jestem pewny, że w dobie obecnego badziewia, które zalewa rynek Ci ludzie wciąż są w stanie zrobić coś pięknego. Jeżeli oni mnie nie uratują to zginę zalany przez gry, które zamiast rozwijać rynek, cofają go...
"Nie wykonuję request'ów/art trade'ów/commission'ów"
OT: Dokładnie... najnowsza gra jaką mam (nie licząc czasopism) to M&B:Ogniem i Mieczem i czuję się oszukany, bo okazałem się beta-testerem... pełna wersja że tak to ujmę (czyli samodzielny dodatek Dzikie Pola który pomijając multi to tylko wielki patch) wyszedł kilka miechów później (a w podstawce nie działa możliwość instalowania modów... takie zabezpieczenie byśmy sami nic nie spatchowali). O Wastelandzie 2 czytałem i mam nadzieję, że się uda
OnTopic: Chciałbymj zobaczyć tego avka, a jak idzie o gifowość, to Fallout ma własną paletę 256 kolorów, to może wystylizuj na jego grafę (celowo lekko obniż jakość by uzyskać takie efekty jak były w grze? W F:Tactics wyższa rozdzielczość pogorszyła grafę moim zdaniem... straciła cały kilmat )
M&B to i tak powiew świeżości. Pamiętam jeszcze wersję alpha i ciekaw byłem co z tego wyjdzie. I wyszło coś fantastycznego moim zdaniem.
Zawsze brakowało mi czasu, aby dłużej posiedzieć przy M&B bo gra na krótko to to nie jest
F:Tactics dawał jeszcze jakoś radę. Ogólnie cały engine był dość "krzaczasty" i miał tendencję do różnych zdarzeń o niewyjaśnionym podłożu
Koniec z offtopem lepiej prowadzić takie dyskusje w dziale"Gry"
Odnośnie avatarka to właśnie taki jest plan, aby uzyskać coś na wzór loading screen'ów. Mimo wszystko muszę się uporać jeszcze z dwoma innymi i czymś dużo większym, a nawet nie wiem jak się za to zabrać
Prace są cudne, naprawdę. Wiele już widziałam (w większości na dA), ale z ręką na sercu mogę przyznać, że twoje biją te wszystkie na głowę. I ty mi tu nie mów, że to nie jest zasługa talentu ;D Oczywiście, ciężka praca na pewno w znacznym stopniu przyczyniła się do takiego efektu, ale nie wierzę, że to zasługo samej pracy, a nie jakichś wrodzonych zdolności
A te dwa gify... Po prostu wow! Naprawdę kawał dobrej roboty. Nie myślałeś, żeby czerpać kiedyś z tego jakieś zyski?
W każdym razie, bardzo uważnie będę obserwować twoje dalsze poczynania ^^
Sygn by Laura-comics
"Va'esse deireádh aep eigean..."
"Jutro ruszę tam, w obcą stronę
Bojąc się, że znów zgubiłem cel.
Może wszystko jest już stracone
A może nie... A może nie..."
"Jutro ruszę tam, w inną stronę
Z wiarą, że choć raz nagrodzi mnie los.
I odzyskam myśli stracone
I jeszcze coś... Jeszcze to coś."
~Dżem
//No to koniec OT//
A i tak z ciekawości spytam... ile zajmuje Ci zrobienie jednego takiego gifa?
Masz jakieś lekkie porady 'dla początkujących'? Oprócz - 'trzeba dużo ćwiczyć'.
MÓW MI RULON
NADMIAR CUKRU W KRWI I W MÓZGU
SACHARA OD SACHAROZY NIE OD PUSTYNI! NA MIŁOŚĆ BOSKĄ
MOJE DA
...Prace są cudne, naprawdę. Wiele już widziałam (w większości na dA), ale z ręką na sercu mogę przyznać, że twoje biją te wszystkie na głowę. I ty mi tu nie mów, że to nie jest zasługa talentu ;D Oczywiście, ciężka praca na pewno w znacznym stopniu przyczyniła się do takiego efektu, ale nie wierzę, że to zasługo samej pracy, a nie jakichś wrodzonych zdolności ...
Bardzo doceniam Twoje słowa, ale trochę przesadzasz Na dA jest tak potworna konkurencja, że na takie rzeczy nikt nie zwraca uwagi. Moje prace prezentują się w granicach słabe/średnie z tym wyjątkiem, że sam artystą nie jestem i nie przykładam żadnych starań, aby komuś imponować lub się z kimś porównywać.
Ważne jest tylko to, aby osobie dla której to robię się podobało i abym przy okazji sam się dobrze przy tym bawił.
Rysowanie jest umiejętnością jak każda inna w życiu i można się jej nauczyć poprzez ćwiczenia. Albo się na coś pracuje, albo nie ma się nic.
A te dwa gify... Po prostu wow! Naprawdę kawał dobrej roboty. Nie myślałeś, żeby czerpać kiedyś z tego jakieś zyski?
...
Z ręką na sercu mogę przyznać, że na tych gif'ach można by coś zgarnąć Często dostaję notki lub komentarze z pytaniami za ile takie coś robię, ale zawsze odmawiam lub po prostu nie odpisuję Tylko raz zdarzyło mi się zrobić to za 400 pkt na dA, ale wiem, że inni biorą nawet 10-15$ za rzeczy dużo prostsze i gorsze jakościowo
Ogólnie to nie jest moja dziedzina
...
A i tak z ciekawości spytam... ile zajmuje Ci zrobienie jednego takiego gifa?...
W okolicach 2 godzin. Dużo mi schodzi na wymyślaniu Mało kiedy robię je za jednym zamachem. Gdy wracam z pracy to przeważnie tak sobie "dziubię" po troszku w nocy.
Masz jakieś lekkie porady 'dla początkujących'? Oprócz - 'trzeba dużo ćwiczyć'.
Cudownej metody nie ma niestety Jedynie praktyka i kombinowanie.
Na własnym przykładzie wiem, że to działa
Kolejna postać, którą upolowałem przeglądając dA .Póki co całość jest w stanie bardzo niezaawansowanych prac Całość w rozmiarze 8000*8000 więc odechciewa mi się od samego patrzenia
miniaturka
postać
Rysunek fajny, choć postać ma lekkiego zeza - mam nadzieję, że tego tak nie zostawisz.
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Na dA jest tak potworna konkurencja, że na takie rzeczy nikt nie zwraca uwagi. Moje prace prezentują się w granicach słabe/średnie z tym wyjątkiem, że sam artystą nie jestem i nie przykładam żadnych starań, aby komuś imponować lub się z kimś porównywać.
Ważne jest tylko to, aby osobie dla której to robię się podobało i abym przy okazji sam się dobrze przy tym bawił.
Rysowanie jest umiejętnością jak każda inna w życiu i można się jej nauczyć poprzez ćwiczenia. Albo się na coś pracuje, albo nie ma się nic.
Owszem, konkurencja jest, ale w twoich pracach jest jednak coś specyficznego. Wszystkie prace można podzielić na kilkadziesiąt kategorii i zapewniam cię, że swojej kategorii mieścisz się znacznie wyżej niż w przedziale "słabo/średnio"
Często dostaję notki lub komentarze z pytaniami za ile takie coś robię, ale zawsze odmawiam lub po prostu nie odpisuję Tylko raz zdarzyło mi się zrobić to za 400 pkt na dA, ale wiem, że inni biorą nawet 10-15$ za rzeczy dużo prostsze i gorsze jakościowo
Ogólnie to nie jest moja dziedzina
Rozumiem twoje zasady (jeśli tak mogę to nazwać) i muszę przyznać, że szanuję ludzi z takim zdolnościami, którzy jednak nie pracują dla kasy, ale dla przyjemności tworzenia. Jednak gdybyś kiedykolwiek zmienił zdanie, to możesz na tym sporo zyskać
Kolejną rzeczą, która bardzo podoba mi się w twoich pracach jest ta niesamowita precyzja w kwestii szczegółów - na przykład bardzo dokładnie przedstawione mundury.
Sygn by Laura-comics
"Va'esse deireádh aep eigean..."
"Jutro ruszę tam, w obcą stronę
Bojąc się, że znów zgubiłem cel.
Może wszystko jest już stracone
A może nie... A może nie..."
"Jutro ruszę tam, w inną stronę
Z wiarą, że choć raz nagrodzi mnie los.
I odzyskam myśli stracone
I jeszcze coś... Jeszcze to coś."
~Dżem
...Owszem, konkurencja jest, ale w twoich pracach jest jednak coś specyficznego. Wszystkie prace można podzielić na kilkadziesiąt kategorii i zapewniam cię, że swojej kategorii mieścisz się znacznie wyżej niż w przedziale "słabo/średnio" ...
Moja kategoria to Anthro i przykładowo niczym się w tej kategorii nie wyróżniam. Nie mówię tak ze względu na skromność, ale taka jest prawda z tym wyjątkiem, że ja ją akceptuję.
... Jednak gdybyś kiedykolwiek zmienił zdanie, to możesz na tym sporo zyskać ...
Nie będę ukrywał, że dobrym pomysłem byłoby zrobić kilka ikon właśnie za punkty na dA. Następnie zorganizować jakiś konkurs lub coś i punkty porozdawać jako nagrody Tak dla samej zabawy i przyjemności.
...Kolejną rzeczą, która bardzo podoba mi się w twoich pracach jest ta niesamowita precyzja w kwestii szczegółów...
Diabeł tkwi w szczegółach
Rysunek fajny, choć postać ma lekkiego zeza - mam nadzieję, że tego tak nie zostawisz.
Tym na chwilę obecną nie ma się co przejmować Najpierw zależy mi na uzyskaniu podstawowych kształtów, a za detale wezmę się tradycyjnie na samym końcu.
Zawsze efekt końcowy wygląda ciut inaczej niż pomysł
Wow... końcowa wersja miodzio
Btw. Jeśli byś się nudził, to może zechciałbyś narysować antropomorficzną wersję mojej postaci?
...Btw. Jeśli byś się nudził, to może zechciałbyś narysować antropomorficzną wersję mojej postaci?...
Lwa jeszcze w kolekcji nie mam, więc spróbować by warto Podaj mi wzór jego wyglądu i możesz podać jakiś pomysł jak by to miało wyglądać. W przeciwnym razie zrobię tradycyjnie "po mojemu"
... A jaaa swoooją kiedyyyś dooostaaaaałaaaam
...
Moje pierwsze próby tworzenia czegokolwiek, to prawie relikty Lepiej aby spoczywały nienaruszone
Lepiej będzie wykonać nową wersję niż szukać starej
...i tylko wtedy jak nie będziesz miał próśb od innych osób....
...Dla mnie i tamto był szczyt umiejętności...
Rysować na prośbę innych - takich rzeczy nie robię Robię wyjątki, ale bardzo rzadko lub jeśli mi się coś spodoba.
Przeważnie rysunkami odwdzięczam się za coś, lub sam wyszukuję postaci, która mi się spodoba i ją rysuję - i takie "random'owe" podarki są moim głównym elementem działania Co innego rysować dla ludzi których się zna. A z pewnością Twoją lwicę narysuję na nowo
A co do tego szczytu umiejętności to nawet znalazłem jeden, prawie sam początek
Wielkie dzięki, cieszę się, że jestem czymś, czego jeszcze nie ilustrowałeś
//Informacje wysłałem na PW//
Temat łatwy i przyjemny, więc sam się cieszę Zobaczymy co z tego wyjdzie
Od razu mówię, że musisz się uzbroić w cierpliwość
Spokojna głowa, ja poczekać mogę
Chętnie zobaczę jak sobie mnie wyobrażasz
Wiesz, z tych tu przedstawionych najbardziej na razie podoba mi się ten line art z lwicą, a potem ten żołnierz wyłaniający się z mroku na gifie.
Mówisz że wybierasz sobie jakąś postać która ci się podoba i rysujesz i tyle. A nie miałeś problemów z prawami autorskimi?
...Wiesz, z tych tu przedstawionych najbardziej na razie podoba mi się ten line art z lwicą...
Z lwicą ? Z tego co pamiętam to z lwicą zrobiłem jedynie małą ikonkę i to chyba wszystko
...Mówisz że wybierasz sobie jakąś postać która ci się podoba i rysujesz i tyle. A nie miałeś problemów z prawami autorskimi?...
Problemy z prawami autorskimi są wtedy, gdy się coś kradnie lub bez pozwolenia używa rzeczy innych. Ja zawsze mam zezwolenie, ponieważ mało kto odmówi sobie darmowej promocji własnej postaci Mimo wszystko zawsze podaję informację do kogo należy dana postać.
Zawsze wolę narysować postać kogoś innego niż bezsensownie tworzyć kolejne OC o których zapomnę po pięciu minutach.
...A co do lwicy - chodziło mi o post #77...
Szczerze to nie mam pojęcia czy to lwica, leopard czy jeszcze coś innego Jest taka sympatyczna rasa w serii gier The Elder Scrolls, która dopiero w 3 części wyglądem przypominała dużego antropomorficznego kota. To jest akurat wygląd tej rasy z czwartej części, która rozpoczęła staczanie całej serii na dół...Khajiit się to zwie
Praca jest bardzo stara w każdym razie
Przy okazji kolejna ikonka w trakcie prac
Ostatnio edytowany przez Hassan (2012-06-08 14:54)
Super prace! Bardzo mi się podobają.
Już taki jestem zimny drań
I dobrze mi z tym, bez dwóch zdań
bo w tym jest rzeczy sedno
Że jest mi wszystko jedno
Już taki jestem zimny drań
Super prace! Bardzo mi się podobają.
Dzięki, Leonardo !
...no tak właściwie nie wiadomo co to jest...
Bardzo trafny opis Tak do końca to też nie wiem co to jest...
Trudno powiedzieć co to... ale widać, że fajne (i to się liczy)