Nie jesteś zalogowany na forum.
Jaką książkę obecnie czytacie? Obojętnie czy to lektura, czy czytana przez Was. Mogą być nawet przewodniki i poradniki.
Ja czytam sobie po raz drugi Eragorna. Bardzo lubię czytać opowieści o smokach, a Eragona chcę sobie odświeżyć, żeby móc czytać kolejne części z trylogii.
Ja aktualnie czytam Lot nad kukułczym gniazdem. Niestety zrobiłam ten błąd, że wcześniej widziałam film
Ja film widziałem po przeczytaniu książki.
Ja nic ciężkiego- akurat trzymam w rękach "Studnie przodków" Joanny Chmielewskiej. To moja pierwsza przygoda z tą autorką, polecaną mi od dawna przez różnych ludzi. Zatem zobaczymy .
Drodzy moderatorzy!
Proszę ostrożnie z poprawianiem treści moich postów, problemów z językiem polskim nie mam (wręcz przeciwnie), a ingerencja merytoryczna narusza sens mojej wypowiedzi. Pozdrawiam gorąco naszych modów, Kiburi.
Ja czytam (z przymusu) Potop Henryka Sienkiewicza.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
"Grim. Pieczęć Ognia." Książka może nie porywa, ale przyjemnie się ją czyta . A między jednym rozdziałem a drugim - "Saga o Ludziach Lodu".
Aktualnie czytam "Przygody Tomka Sawyera", lekturę szkolną. Jestem też w połowie "Kroniki Archeo - Tajemnice klejnotu Nefertiti".
Wielka fanka Warrior Cats!
Postacie: Waveforce (normalne wątki), Samanva Blirit(schizy)
Sygnaturka by Kreszer
Obecnie czytam "Kamień łez" Terry'ego Goodkinda, drugą część serii "Miecz Prawdy".
Król Lew:
-Epicka muzyka
-Epicka historia
-Epickie postacie
-EPICKI FILM
Aktualnie zajmuję się czytaniem kontrowersyjnej książki pana Piotra Zychowicza - ,,Pakt Ribbentrop-Beck", w której autor udowadnia, że konfliktowi pomiędzy II Rzeczpospolitą a III Rzeszą w 1939 r. można było zapobiec. Pozycja jest napisana ciekawym i miłym dla oczu językiem, skłania do refleksji i osobiście bardzo mi się podoba, a przynajmniej do tego momentu. Ponadto należę do orszaku osób, które lubią gdybać w kwestii dziejów historycznych, więc lektura jak najbardziej jest stworzona dla mnie.
,,Jestem człowiekiem, który jeśli mówi tak, to jest tak, jeśli mówi nie, to jest nie, a jeśli nie mówię nic, to albo nie mogę, albo nie chcę powiedzieć prawdy." - gen. Władysław Sikorski
David Boyle "II Wojna Światowa w fotografiach"
"Jasność tysiąca słońc, rozbłysłych na niebie, oddaje moc Jego potęgi. Teraz stałem się Śmiercią, niszczycielem światów." Robert Oppenheimer
Teraz niestety muszę skończyć czytanie lektury ,,Kamienie na szaniec", strasznie nudne... Ale jak skończę to biorę się za dokończenie ,,Gambit". Naprawdę fajna książka sci-fi.
Moje DA.
I remember everything... And it changes nothing! ~Dust
Bardzo tajemniczy link
Obecnie "Zapomniany Żołnierz" Guy'a Sayer'a. Niedawno skończyłem "Żołnierze Hitlera" Stephena Fritz'a oraz kolejny raz "Okręt" Lothara Buchheim'a.
"Nie wykonuję request'ów/art trade'ów/commission'ów"
Ja obecnie nic nie czytam tylko piszę książkę!
//Widzę, że masz sprawnego ALTa, więc stawiaj polskie znaki. Ibilis//
Ostatnio edytowany przez Ibilis (2013-12-31 23:51)
"Ty i ja to jedno"
" Nie żałuj umarłych, żałuj tych, co żyją bez miłości." ~ Albus Dumbledore
http://krolllewek.blogspot.com/
Zaczęłam czytać Katie Maguire spod weny Grahama Mastertona. Jest to dość zawiły i okrutny thriller opowiadający losy Kathlyn Maguire- nadinspektor irlandzkiej Gardy( coś w deseń naszej policji), która próbuje rozwikłać miedzy innymi zagadkę brutalnych, rytualnych morderstw. Czytam i aż mnie ciarki przechodzą! O:
Ja obecnie jestem w połowie książki Rafała Gan-Ganowicza "Kondotierzy", bardzo ciekawych wspomnień autora z czasów jego walki z komunistami w trakcie secesji Katangii i działań w Jemenie w latach 60-tych XX w.
Biały Orzeł znakiem, lew w sercu.
"niepodległości Jej zawsze gotów będę bronić do ostatniej kropli krwi..."
fragment przyrzeczenia ZS "Strzelec" OSW
Obecnie jestem w trakcie czytania książki pt. "Mumia Świętego Piotra* Marka Ławrynowicza. Książka to fantastyka z postaciami historycznymi obsadzona również w pewnym ciekawym okresie historii. Napisana raczej prostym językiem i całkiem przyjemna w czytaniu.
"Jasność tysiąca słońc, rozbłysłych na niebie, oddaje moc Jego potęgi. Teraz stałem się Śmiercią, niszczycielem światów." Robert Oppenheimer
Obecnie czytam "Czerwonego smoka" Tomasa Harrisa z jakże intrygującą postacią jak Hannibal Lecter. Jako mały chłopiec przeżył piekło w czasie wojny, kiedy to był świadkiem zabójstwa rodziców i został nakarmiony szczątkami swojej młodszej, ukochanej siostry, o czym dowiedział się dopiero po latach. Przez to stracił resztki człowieczeństwa i stał się mordercą. Intrygujące.
A ja się w końcu zabrałam za Tolkiena. Przeczytałam już Hobbita i niedługo zacznę Władcę Pierścieni.
Król Lew:
-Epicka muzyka
-Epicka historia
-Epickie postacie
-EPICKI FILM
Ja jestem w trakcie czytania czwartej części Harry'ego Pottera
Ja aktualnie czytam "Dziady" naszego polskiego wieszcza Adama Mickiewicza.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Jutro zaczynam czytać lekturę pod tytułem "Kamienie na szaniec" Aleksandra Kamińskiego.
,,Pamiętaj, kim jesteś'' - Ja zawsze będę pamiętała, że jestem złotym fanem TLK! <3
~ Goldi by Maro
Jak na razie tytułem przeze mnie czytanym jest tradycyjnie książka Stephena Kinga "Cmętarz Zwieżąt". (Błąd zrobiony celowo. Oryginalny angielski tytuł również zawierał pewien błąd "Pet Sementary". Kto chociaż raz czytał książkę powinien wiedzieć oco chodzi)
Książka godna polecenia!
"Technika czyni zawodnika, a nie szlifowane zanika"
Aktualnie czytam 2 część Igrzysk Śmierci W pierścieniu ognia
Tutaj każdy z nas
swe odnajdzie miejsce
a krąg życia, krąg życia niech trwa!
Klatwa Tygrysa czesc III
Poluje tez na Oko Jelenia IV czesc =)
Wielki powrót
Uwielbiam książki biograficzne, więc tylko do takich mnie ciągnie ^^
Aktualnie kończę czytać ''Queen - Nieznana Historia'' i ''The Beatles - Jedyna Autoryzowana Biografia''. Pierwsza książka jest jedną z moich ulubionych pozycji, pisana przez technicznego zespołu Queen i zarazem dobrego przyjaciela Johna oraz Freddiego. Drugiej za żadne skarby nie mogę połknąć, wracam do niej co dwa tygodnie, czytam trzy-cztery rozdziały i przerwa. Może dlatego, że jest dużo o pannie Cynthii Lennon i innych kobietach Beatles'ów, a nie czuję do nich zbytniej sympatii.
You may say I'm a dreamer,
but I'm not the only one.
I hope some day you'll join us,
and the world will live as one.
Ja obecnie czytam "Tomek w krainie kangurów" to lektura którą omawiamy po Wielkanocy.
"Ty i ja to jedno"
" Nie żałuj umarłych, żałuj tych, co żyją bez miłości." ~ Albus Dumbledore
http://krolllewek.blogspot.com/
Będzie mi potrzebne na prezentacji maturalnej. ^^
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
"Barwy pożądania" Megan Hart xD Średnio ciekawe, ale wszystkie lepsze już dawno przeczytane i muszę czekać na następne
Ostatnio edytowany przez wimpy^^ (2014-03-14 21:04)