Nie jesteś zalogowany na forum.
Znalazłam dwa nawiązania Lioden do TLK:
Normalnie przypomniała mi się rozmowa Simby z Timonem i Pumbą o gwiazdach.![]()
Czy tylko mnie ten lew przypomina Skazę?![]()
Jak się przyjrzycie, to zobaczycie nawet szramę na lewym oku.
Ponieważ to jest Skaza
“Hey, Mom. Why did you give birth to me?”
~Ray
Nie wiem, czy można to uznać, ale podczas tylu lat oglądania Wspaniałego Stulecia kilkakrotnie słyszałam w wypowiedziach słowo "Zira"
“Hey, Mom. Why did you give birth to me?”
~Ray
Kurtyna, kiedyś tą grę kupiłem albo ściągnąłem i tylko raz włączyłem sam początek, a potem gdzieś zaginęła w odmętach moich szarych komórek. Ciężko mi wytłumaczyć dlaczego, bo ponoć bardzo wzruszająca, a tutaj jeszcze te nawiązanie... Choć co prawda trochę naiwne.
A czy Wy też tak macie, że mega się wzruszacie kiedy gdzieś nagle nieoczekiwanie wjedzie jakieś odniesienie do Króla Lwa? Kilka dni temu odświeżałam ''Toy Story'' i jak przez kilka sekund poleciało tam ''Hakuna Matata'' byłam jak: ''awwww, jak milutko :')'' Albo jak zobaczę na mieście jakiegoś człowieka np. w bluzie z Królem Lwem to automatycznie: ''Ooo, swój ludź xD''
~ I know love will find a way ~
Albo gdy np ogląda się "Herkulesa", jest tam skóra Skazy.
Albo gdy np ogląda się "Herkulesa", jest tam skóra Skazy.
haha, tak xD A potem spędza się milion godzin czytając teorie jak się tam ta skóra znalazła xD
haha, tak xD A potem spędza się milion godzin czytając teorie jak się tam ta skóra znalazła xD
Z Afryki
Na dobrą sprawę w czasach starożytnej Grecji (pomijając, że Herkules jest rzymskim odpowiednikiem greckiego Heraklesa) handel z np. Egiptem istniał i sprowadzenie stamtąd skóry lwa raczej nie było rzadkością. Ciekawostką (choć niepasującą do scenerii „Króla Lwa”) może być też w tym kontekście występowanie (wówczas już wymierającego) lwa europejskiego.
Grywałem w FH pod nickiem Ibilis używając presetu.
Na dobrą sprawę w czasach starożytnej Grecji (pomijając, że Herkules jest rzymskim odpowiednikiem greckiego Heraklesa) handel z np. Egiptem istniał i sprowadzenie stamtąd skóry lwa raczej nie było rzadkością. Ciekawostką (choć niepasującą do scenerii „Króla Lwa”) może być też w tym kontekście występowanie (wówczas już wymierającego) lwa europejskiego.
Tak, czytałam te teorie że sprowadzaniem skór i handlem W sumie brzmi chyba najbardziej realistycznie lecz mimo to jakoś mi nie pasuje, tak personalnie i mimo jakichś ewentualnych prawdopodobieństw xD Dlatego traktuję tę scenkę tylko jako oryginalne wplecenie wizerunku Scara w inny film. I chyba gdzieś też czytałam, że Herkulesa i Skazę tworzył ten sam rysownik, więc tak sobie to połączył xD