Nie jesteś zalogowany na forum.
Nie mam (teraz) czasu o wszystkich się dokładnie wypowiadać (inaczej pewnie zobaczyłabyś adekwatne komentarze na dA), ale w skrócie mogę powiedzieć: podoba mi się, że eksperymentujesz z różnymi stylami oraz różnoraką tematyką. Mina Simby [o tego] poprawiła mi humor po dość demotywującym dniu .
Grywałem w FH pod nickiem Ibilis używając presetu.
Dziękuję Ci bardzo za komentarz, zwłaszcza przy braku czasu, zawsze jest miło słyszeć czyjąś opinię.
Cieszę się również, że moje bazgrołki poprawiły twój nastrój.
Ostatnio edytowany przez Des (06.06.2019 22:12)
To the stars who listen — and the dreams that are answered.
Sarah J. Maas – A Court of Mist and Fury
deviantArt Tumbrl
HAHA!
Wreszcie zrobiłam designy postaci, które chodziły mi po głowie od LAT (Oba i Mweba), jak i tych semi-canon postaci, o których myślałam od czasu do czasu. Myślę, że wyszło przyzwoicie.
Przy tej okazji ogłaszam, wszem wobec i każdemu z osobna, przenoszę rodzicielstwo Gizy z Sarabi na Dwalę. Myślałam o tym dość długo, ale ta zmiana wydaje mi się usprawniać relacje rodzinne w stadzie. Więcej przy innej okazji.
Więcej portetów z kategorii Avatara:
Ozai, wygląda dziwnie wiem. Miałam cudowny szkic i zaczynałam już go malować, kiedy zawiesił się program i wszysto mi usunął, trzy próby dalej i mam tylko to. Będę jeszcze do niego wracać.
Ursa
Izumi, pierwsza córka Zuko.
Yuri, druga córka Zuko.
Akemi, trzecia córka Zuko.
Ostatnio edytowany przez Des (23.06.2019 13:53)
deviantArt Tumbrl
deviantArt Tumbrl
Fajnym pędzlem zrobiłaś jej włosy. To za nią to jakieś abstrakcyjne tło, czy jakaś konkretna wizja?
Mam jeszcze uwagę co do oczu. https://i.imgur.com/zxPG3hg.jpg Zaznaczanie kanalików łzowych świadczy o pójściu odrobinę w kierunku realizmu, jednak kłóci się to trochę z tym, że białko oka "opływa" ten kanalik. Jeśli chcesz zaznaczać wewnętrzne kąciki oczu (bo nie twierdzę że to zły pomysł) to gałka powinna się kończyć przed kanalikiem, a przestrzenie obok możesz wypełnić jakimś cielistym różem. O w sumie sama dopiero zauważyłam, że one są bardziej trójkątne niż okrągłe - https://i.imgur.com/rGUpZdW.jpg.
Chyba że ten element jest czymś innym np. kolczykiem i tego nie ogarnęłam.
28.06.2019 19:28
A mam taki fajny pędzel, którego używam do włosów i teł.
No tło to taka abstrakcja bo chciałam, żeby to Manon (postać z książek Sarah'y J. Maas) była w centrum. Te spiczaste plamy to góry, zielone plamy to las, a czarne i czerwone to tłum za nią, czarownice Crochan mają czerwone płaszcze, a Czarnodziobe czarne skórzane kubraczki. Szarość to brudny śnieg.
Widzę o co ci chodzi z kącikiem oka. Będę o tym pamiętać.
Bardzo ci dziękuję za komentowanie!
16.07.2019 20:43
Marzanna
Dziewanna
"Upedate"
Troszkę się ostatnio bawiła.
Po pierwsze, stary szkic Zuko z córunią.
Po drugie, rysunek inspirowany kilkoma linijkami z Safony z Lesbos. Mam w głowie taki pomysł na Czerwonego kapturka.
To nie Nala, ale jak ktoś chce to tak widzieć to proszę bardzo.
I sam portrecik Simby, z którego jestem arcydumna. Nadałam mu tytuł: "Why does the best art happen at 2am".
Odświeżone wdzianko weselne Ocki z ATLA:
Moja skazowe drzewko:
Dziecięta z dyni i czekolady, wprowadzam zmiany w wyglądzie krok po kroku.
deviantArt Tumbrl
Des, ten Simba wyszedł Ci obłędny, zresztą jak wszystkie rysunki Rysujesz myszką, czy na tablecie graficznym?
,,Hakuna Matata!'' ,,Patrz poza tym, co widać''
❤ Wiem, że nie jesteśmy nieśmiertelni, ale kiedyś powiedziałeś:
Kiedy nie pozostanie już nic, stanę się aniołem - tylko dla Ciebie.
Każdej ciemniej nocy będę Ci się ukazywać... - Tokio Hotel ❤
31.07.2019 17:07
Dziękuję ci ślicznie!
Teraz już na tablecie, nigdy się nie nauczyłam rysować myszką. Przez jakiś czas używałam touchpada, dopóki nie nazbierałam kaski na Wacoma.
...chase Simba up a tree...
Ostatnio edytowany przez Des (06.08.2019 16:37)
deviantArt Tumbrl
Ładne i ciekawy styl.
Dzięki!
Za rzadko rysuję Kiarę. Ta wyszła mi przypadkiem, miałam szkic, który bardzo chciałam pokolorowac, ale nie miałam pomusłu co do postaci, aż mnie oświeciło.
Kiara spędza czas ze swoją kuzynką, córką Tamy, Ledesi.
deviantArt Tumbrl
oooo jakie ładne lewki <3 planujesz je skończyć?
11.08.2019 15:30
Dzięki! Ech... mam raczej krótki czas koncetracji, wszystko co już się tu pojawiło, raczej nie wróci do poprawek.
Taki mały szkic:
I taka panienka, Aerea (ta czwarta):
deviantArt Tumbrl
Fajne, pierwszy to Simba i Mufasa?
W głowie miałam Simbę, i któreś lwiątko, ale to raczej "surowy" szkic, więc można interpretować róznie.
deviantArt Tumbrl
Czyli jak ktoś stwierdził, Simba z którąś z jego niezliczonych latorośli.
Czemu nie, w moim AU ma ich co najmniej pięć.
//Tej pierwszej już nie używam.//
Ostatnio edytowany przez Des (13.08.2019 22:27)
deviantArt Tumbrl
O nie, a gdzie Kopa i Fluffy?
13.08.2019 22:36
Faith była moją wersją Fluffy, tylko znudziła mi się po jakimś czasie, i zmieniałam trochę historię, więc ją pominełam.
Dla Kopy nigdy nie miałam pomysłu, więc też nigdy go nie rysowałam, a kiedy pojawił się Kion nie miałam nawet potrzeby wymyślania czegoś dla Kopy...
Może kiedyś będę miała jakiś pomysł.
Bawiłam się tymi niefortunnymi bliznami.
Nowy autoportret, żeby uczcić nową fryzurkę!
deviantArt Tumbrl
Nieźle.
/Nie piszemy jednowyrazowych postów. Proszę, staraj się zawsze o przynajmniej jedno zdanie. ~Kiara 0/
Zebrałam razem kilka bazgrołków z którymi nie wiedziałam co zrobić.
Ad.1 Nie była bym sobą bez okazjonalnego aniołka. Ten (Ta?) tu ma nawet aureolkę.
2. Ocki, Asma i jej brat Amar (myślę nad innym imieniem )
3. Zainspirowany pytaniem Tasmara Kopa. Nie wiem co z nim zrobię, ale go mam.
4. Autocenzurowany akt. Ręka i talia są moimi ulubionymi fragmentami.
deviantArt Tumbrl
O, dziękuję za Kopę. Fajnie wyszedł.
Nie ma sprawy
Trochę szkiców poz, czaszeczka i takie tam.
Kion i Rani postarzeni, bo dziwi mnie, że pozwolili parze nastolatków się pobrać. Chyba, że Simba ma jakiś przodków Tsavo.
Brzydkie tło, ale chciałam pokolorować ten szkic.https://www.deviantart.com/korrontea/ar … -812363998
Z tego jestem dumna. Nala i Asma. https://www.deviantart.com/korrontea/art/Go-812322539
To też mi się podoba, koloryzowany szkic.
Kolejny autoportret.
Ostatnio edytowany przez Des (11.09.2019 22:57)
deviantArt Tumbrl
Fajna galeria szkicy.
Ale zdecydowanie najbardziej podoba mi się nocny rysunek. Przyjemny klimat. ^^
Bardzo fajne prace Zastanawia mnie tylko skąd pomysł na blizny na nosie u Kiona
Sprawdź mnie na Wattpadzie: https://www.wattpad.com/user/MlodyChini
Dzięki, Nit!
@CHINI, nie podobało mi się, że mamy w kanonie trzy lwy z bliznami w dokładnie tym samym miejscu, i trochę je poprzesuwałam.
deviantArt Tumbrl
Mam ostatnio straszny zastój w rysowaniu, ale pomyślałam, że wrzucę moje ostatnie prace. Jeszcze z września i października.
Why does thou sit upon my grave
And will dead lips to speak?
Why does thou weep upon my grave
And will not let me sleep?
Zainspirowane fikiem o GOT. A Wolf Amongst Lions
Kompletnie nie miałam czasu na rysowanie, a z pomysłami było jeszcze gorzej. Jeśli coś mi się uda w najbliższym czasie to dorzucę.
deviantArt Tumbrl
Odczuwam zachwyt, Desiu. <3 Cieszę się, że zarówno Ty, jak i Huri, wrzucacie co jakiś czas coś nowego do swych galerii, bo ogromnie miło mi się na to patrzy.
Ostatni post to kwintesencja dobrobytu dla mnie - i lwy, i GoT. Wstrzelasz się w moje gusta doskonale. Bardzo lubię Twoje cieniowanie. A jeszcze odnośnie pierwszego rysunku - mogę prosić o kilka słów o tej pięknej scenie? ❤️
,,Jestem człowiekiem, który jeśli mówi tak, to jest tak, jeśli mówi nie, to jest nie, a jeśli nie mówię nic, to albo nie mogę, albo nie chcę powiedzieć prawdy." - gen. Władysław Sikorski
Będę się teraz rumienić! Cieszę się, że trafiam w gusta! I że podoba Ci się moje cieniowanie!
Co do pierwszej sceny. Zainspirowała ją ta piosenka.
https://youtu.be/ExTWRaJlWEs
Zależało mi na narysowaniu jej z oryginalnymi postaciami, więc wybrałam dwie które nie miały dotychczas konkretnej historii.
Po prawej widzimy Rembę, siostrę Mohatu, opłakującą stratę swojej ukochanej Afry. Afra była białą lwicą, może jest na ich temat jakiś przesąd albo legenda, jeszcze nad tym myślę, ale wiem, że zginęła tragicznie. Jej duch chce tylko spokoju po śmierci.
Królowie odchodzą do gwiazd a wszyscy inni "zasypiają" tam gdzie zginęli, słysząc tych którzy przychodzą by ich opłakać.
Skoro Simba i Kion widząc duchy, to może to być w rodzinie od pokoleń. Kiedy więc Remba po raz kolejny pojawia się na jej "grobie" Afra pokazuje się jej, i prosi by jej partnerka pozwoliła jej odejść i ruszyła ze swoim życiem.
Cały rysunek opierał się na luźnym pomyślę, a nie na konkretnym dialogu, ale mam nadzieję, że to wyjaśnienie jest satysfakcjonujące.
Ostatnio edytowany przez Des (04.12.2019 19:50)
deviantArt Tumbrl
Yay, Karliene! <3 Wiedziałam, że skądś kojarzę te słowa.
Nie dość, że naprawdę bardzo ładnie rysujesz, to jeszcze potrafisz tworzyć wspaniałe, dające do myślenia historie. Niezwykle podoba mi się ta koncepcja z zasypianiem "niekrólewskich"na miejscu ich śmierci. No i ten życiowy przekaz, że pomimo doświadczania naprawdę ciężkich sytuacji, przychodzi ten właściwy czas, aby ruszyć w końcu do przodu, a nie trzymać się kurczowo przeszłości. Rozpisałabym się bardziej, ale, niestety, muszę uciekać w teren, więc się po prostu powtórzę: wspaniałe! Czekam na szczodrość Autorki w umieszczaniu artów, za którymi kryją się tak magiczne historie. <3
,,Jestem człowiekiem, który jeśli mówi tak, to jest tak, jeśli mówi nie, to jest nie, a jeśli nie mówię nic, to albo nie mogę, albo nie chcę powiedzieć prawdy." - gen. Władysław Sikorski
Chwal mnie częściej... Działa to.
Prawie cztery godziny przed kompem, ale warto było. Opiszę scenkę przy okazji.
deviantArt Tumbrl