Nie jesteś zalogowany na forum.
Mi też się ten drugi podoba bardzo. A jeszcze bardziej ten pierwszy z wcześniejszego posta.
Animashe i inne filmy związane z Królem Lwem - http://youtube.pl/user/klfantlk
Moja wersja dla córki Skazy i Nali, jestem fanką tych dwóch postaci i cóż... Shippuję ich!
Moja Des w kolejnym wydaniu!
"Najprawdziwszym złem na świecie są czyny człowieka."
Sarah J. Maas – Szklany tron
Moje najnowsze "dzieła" (czyt. badziewia).
Nie takie złe jeśli chodzi o sam pomysł i do tego dziwi mnie, że człowiek, czyli coś co powinno być raczej skomplikowane wyszedł ci lepiej od drzewa. Trawa jest w porządku, baw się różnymi pędzlami, nie tylko różnymi kolorami to będzie jeszcze lepiej!
Dziękuję Ci bardzo!
Miałam taki ponury humor kiedy to rysowałam... A drzewo miało wyjść właśnie w ten sposób (przynajmniej to na dole).
W sumie, były to małych rozmiarów szkice ołówkiem na książce od polskiego. xD Nudziłam się
Jeszcze raz dzięki!
Mi również się te rysunki podobają. Szczególnie ten klimat.
W jakim programie robisz wsoje dzieła i jak zrobiłaś te cudowną trawke ?
I już się nie martw, aż do końca swych dni, naucz się tych 2, radosnych słów ... Hakuna Matata.
Te wykonałam w My Paint.
Są tam różnego rodzaju pędzle m.in. Long grass i Short grass.
To im zawdzięczam efekt.
Ogarnę programik, bo mi się podoba strasznie trawa. xD
Poza tym polecam program Paint Tool Sai, gdzie masz opcje zmieniania grubości lini w określonych miejscach, bo dzięki temu można robić świetne kontury Jeśli zrobiła byś tak na swoich pracach były by PROFESZJONALNE ale w sumie ... I tak są śliczne.
(Jak byś chciała to na pw mogę ci wytłumaczyć jak to zrobić )
Ostatnio edytowany przez Kiara (1970-01-01 01:00)
I już się nie martw, aż do końca swych dni, naucz się tych 2, radosnych słów ... Hakuna Matata.
Ślicznie wyszło, szczególnie rzęsy i brew. Źrenica jednak, ma prawo być w miarę ostra, bo w rzeczywistości jej granice są dobrze widoczne - http://www.marki.net.pl/pliki/2011/11/oko.jpg . Spróbuj przy tym powiekę bardziej zaokrąglić, bo wyszło leciutko trójkątnie.
Za to odblaski na gałce są wg mnie idealne.
Bardzo dziękuję!
Do rzęs musiałam pobawić się ustawieniami pędzla, ale było warto!
Chciałam stworzyć większą głębię przy źrenicy, ale rzeczywiście trochę przesadziłam... Nadal ćwiczę rysowanie na laptopie, zwłaszcza, że mój touchpad czasami się zacina.
Ale ładne oko! Rysowanie idzie Ci coraz lepiej.
Jeju, naprawdę rysujesz touchpadem? Ja bym się na to po prostu nie odważyła (prędzej laptop wyleciał by przez okno ). Wg mnie - albo zainwestuj raz w dobrą mysz (podobno niektórzy na forum tak rysują), albo w tablet graficzny. Ja próbowałam tylko ostatniego sposobu, bo przynajmniej odzwierciedla tradycyjne rysowanie na kartce.
Nie wychodzi mi myszą, próbowałam i wydaje mi się to trudniejsze.
Zastanawiam się nad tabletem, ale nie wiem czy się opłaci. Co innego ktoś komu naprawdę dobrze idzie rysowanie itp.
Zazwyczaj rysuje na kartce, robię zdjęcie, a później kończę wszystko w Gimp'ie. Ostatnio używam MyPainta, właśnie, żeby doskonalić rysowanie na touchpadzie. (No, dzięki temu mam też ładniejsze tła !)
W kwestii tabletów - pogadaj z Maroko, ona miała już kilka i jest w stanie polecić coś dobrego za niedużą kwotę. Kiedyś o tym rozmawiałyśmy ale nie pamiętam szczegółów.
Też zwykle zaczynam rysunkiem tradycyjnym, prace w pełni komputerowe mogę policzyć na palcach obu rąk.
Ostatnio edytowany przez Kiara (1970-01-01 01:00)
No, to jak będę dysponować sumą większą niż 100 złoty (długo to zajmie....), to będę musiała!
Zawsze mam jakieś inne wydatki (czyt. buty i bluzeczki!).
Zastanawiałam się też nad zakupem po prostu jakiegoś lepszego tabletu z odpowiednim rysikiem i pobrania jednej z wielu dostępnych aplikacji do rysowania.
Ruszyłam się ostatnio do czegoś i mam efekty. Proszę o ocenę.
Bardzo ładne i żywe kolory. Co do proporcji. Tutaj już jest gorsza sytuacja. Często łapy są za cienkie w porównaniu do reszty ciała. Szyja natomiast za masywna. Musisz popracować jeszcze nad pyszczkami i będzie super! ^^
wężowa mama
Dziękuję, ostatnio mało ćwiczyłam, ale w wakacje będę starać się poprawić.
Zamierzam tez ćwiczyć mimikę, ludzką i lwią. Moim wielki osiągnięciem są oklapłe uszy na 2. obrazku, poprawiałam je chyba z dziesięć razy. Fiuuu.
Pomysły na arty całkiem fajne. Zgadzam się z Sam, co do łap i dodam od siebie, że na pierwszym obrazku Nala jest raczej nieobecna duchem (być może przez ustawienie oka), a na drugim, było by lepiej gdyby obie linie definiujące jej nos były bardziej proste.
Panienka wyszła sympatycznie, wg mnie tutaj proporcje Ci się udały.
Dziękuję za rady, i przyrzekam ćwiczyć *salutuje*.
A tu takie porównanie Nali i mojej OCki Asmy (tej lwicy z obrazków wyżej), wzorowałam się na jednej z lwic z TLK1 i Kovu (kolorystycznie). Ponieważ w moim headcanonie Asma jest jego przyrodnią siostrą. (a co tam... Drzewko moich OCek, wiem dużo tałataństwa....)
Jeszcze raz wielkie dzięki i "dozgonnawdzięczność".
EDIT:
Ostatnio edytowany przez Des (2015-06-29 21:43)
Znów coś z TLK dla odmiany.
Ostatnio edytowany przez Des (2015-08-16 19:42)
Moje małe bazgrołki, znów.
Całkiem spory zestaw. Nadal ćwiczę, i wiem: łapy. Mam nadzieję, że się spodoba.
Oho, coraz lepiej.
Sporo pracy przed toba (cwicz anatomie!), ale masz potencjal. Podobaja mi sie cienie, widac ze wiesz co robisz i sa podobne do tych w "Krolu Lwie".
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Dziękuję bardzo, każda opinia wiele znaczy. Rozważałam zakup tabletu/(a?) graficznego, ale raczej nic z tego nie wyjdzie. Jestem skazana na obrabianie szkiców za pomocą touchpada w laptopie.
Wow, robisz to touchpadem? Bylem przekonany ze to tablet.
A tablety graficzne mozna dostac stosunkowo niedrogo, w Biedronce jakis czas temu dostepny byl Wacom One za nieco ponad 100zl.
Moze uda ci sie namowic rodzicow na zakup, np. Na urodziny?
Nie ma niewinnych (u)serów! ~Sam
Raczej mi się nie uda, takie cuda to tylko za moje oszczędności, a jeśli wydawać na coś kasę to rozsądnie, żeby szybko się nie zniszczyło. To i maży mi się jakiś nowy telefon.